Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 63
 İndirme 22
FEN BİLGİSİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ FİZİK LABORATUVARINA YÖNELİK KAYGI VE TUTUMLARININ İNCELENMESİ
2017
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada fen bilgisi öğretmenliği programında öğrenim gören 1. sınıf öğretmen adaylarının fizik laboratuarına yönelik kaygı düzeyleri ve tutumlarını keşfetmek, öğretmen adaylarının kaygı ve tutum puanlarının cinsiyet değişkenine göre farklılık gösterip göstermediğini araştırmak amaçlanmıştır. Fizik laboratuvarı uygulamalarında öğrenci kaygılarının en aza indirgenerek uygulamaların yürütülmesi için fizik laboratuvarına yönelik tutum ve kaygı durumlarının ortaya çıkarılması önemlidir. Bu anlamda bu çalışmanın fizik laboratuvarının daha verimli sürdürülmesine yardımcı olacağı düşünülmektedir. Araştırmada amaca uygun olarak nicel araştırma yöntemlerinden tarama (survey) modeli kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemi, 2016-2017 bahar döneminde Türkiye’nin güneydoğusundaki bir eğitim fakültesinin fen bilgisi öğretmenliği programı 1. sınıfında öğrenim gören 44 (29 kız, 15 erkek) öğretmen adayından oluşmaktadır. Çalışmada veri toplama araçları olarak Tanrıverdi ve Demirbaş (2012) tarafından geliştirilen “Fizik Laboratuarına Yönelik Tutum Ölçeği” (FLYTÖ) ve Berber (2013) tarafından geliştirilen “Fizik Laboratuvarı Kaygı Ölçeği” kullanılmıştır. Araştırma sonuçları öğretmen adaylarının genel olarak fizik laboratuvarına yönelik olumlu bir tutum sergilediğini göstermektedir. Ancak öğretmen adaylarının fizik laboratuvarına yönelik kaygı taşıdıkları bulunmuştur. Araştırma sonuçlarına göre; öğretmen adaylarının deney düzeneğini rahatlıkla kurmada, laboratuvar araç gereçlerini kullanmada ve grafikleri yorumlamada kaygı yaşadığı tespit edilmiştir. Araştırma sonuçları cinsiyet değişkeninin öğretmen adaylarının fizik laboratuvarına yönelik tutum ve kaygı puanları üzerinde anlamlı bir etkisinin olmadığını göstermiştir. Elde edilen bulgular ışığında, fen bilgisi öğretmen adaylarının fizik laboratuvarına yönelik tutum ve kaygı düzeyleri ile ilgili yorumlar yapılmış ve bu konuda bazı öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

FEN Information Teachers' Candidates to the Physical Laboratory's Introduction and Review
2017
Yazar:  
Özet:

This study aims to explore the levels and attitudes of worries and attitudes of first-class teachers who are studying in the science-knowledge teaching program towards the physical laboratory, to investigate whether the worries and attitudes of teachers candidates differ according to the gender variable. It is important to detect attitudes and anxieties towards the physical laboratory for the implementation of the practices by minimizing student concerns in the physical laboratory applications. In this sense, it is believed that this study will help to maintain the physical laboratory more efficiently. In the study, the scan (survey) model was used according to the purpose of the quantum research methods. The examples of the study consist of 44 (29 girls, 15 men) teachers candidates who studied in the 1st class of the science knowledge teaching program of a educational faculty in the southeastern part of Turkey in the spring period 2016-2017. The study used the "Fysical Laboratory Anxiety Measurement" developed by Demirbaş (2012) and the "Fysical Laboratory Anxiety Measurement" developed by Berber (2013). Research results show that teachers’ candidates generally show a positive attitude towards the physical laboratory. But the teachers candidates were found to be concerned about the physical laboratory. According to the results of the research, teachers’ candidates have been concerned with the convenient setting of the test schedule, the use of laboratory vehicles and the interpretation of graphics. Research findings have shown that the gender variable has no significant impact on the attitude and anxiety points of teachers candidates towards the physical laboratory. In light of the findings obtained, the scientific knowledge teacher candidates have been commented on the attitudes and levels of anxiety towards the physical laboratory and some recommendations have been made on this.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research