Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 4
Yaygın Gelişimsel Bozukluğu Olan ve Normal Gelişim Gösteren Çocukların Taktil Tercihlerinin Karşılaştırılması
2014
Dergi:  
Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of the study is to compare the tactile preferences of normal developing children and children with pervasive developmental disorder (PDD) and investigate the relationships between tactile preference and somatosensoriel perception. Material and methods: 15 normal developing (Group I, n = 15 ) and 15 (Group II, n = 15) child with pervasive developmental disorder were asked to identify their tactile preference by Tactile Stimulus Preference Test and somatosensoriel perception was assessed with somatosensory subsets of Southern California Sensory Integration and Praxis Test. Results were compared. Results: Group I choose hard objects significantly more than soft objects (r:0,823, p<0,05); while Group II had no significant tactile preferences (r: 0,322, p<0,05). Tactile preferences was strongly correlated with finger identification subtest in Group I (r: 0,873; p<0,05). conclusion: The preference of hard objects and avoidance from soft objects for Group I suggest that children with PDD have decreased tactile awareness and need increased proprioceptive input. This must be taken into consideration while organizing therapy interventions and selecting rehabilitation materials

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 109
Atıf : 104
2023 Impact/Etki : 0.103
Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi