Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 1
Self-etch ve universal adeziv sistemlerde tükürükle kontaminasyon sonrası tedavilerin değerlendirilmesi
2017
Dergi:  
European Annals of Dental Sciences
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı, tek aşamalı self-etch ve üniversal adeziv sistemlerin polimerizasyon sonrası meydana gelen tükürük kontaminasyonunda, uygulanan farklı yüzey düzenleme yöntemlerinin kullanılan adeziv sistemlerin dentine bağlanma dayanım değerlerini karşılaştırmaktır. Gereç ve Yöntem: Bu invitro çalışmada makaslama bağlanma dayanım testi için kullanılmak üzere 48 adet çürüksüz, restorasyonsuz premolar diş toplandı. 48 adet diş, kullanılan adeziv sistemlere All-bond SE, All-bond Universal göre rastgele 2 gruba ayrıldı. İki adeziv sistem ve buna karşılık gelen kompozit rezinler üç farklı yüzey düzenleme yönteminde dentine bağlandı: Grup 1 kontrol : adeziv/kompozit; Grup 2: adeziv polimerize olmuş /tükürük/yıkama/kurutma/adeziv/ kompozit; Grup 3: adeziv polimerize olmuş /tükürük/yıkama/ ront frez/yıkama/kurutma/ adeziv/kompozit. Örnekler 37ᵒC distile suda 24 saat boyunca bekletildikten sonra makaslama testi uygulandı.Veriler tek yönlü varyans analizi ANOVA testi ve Tukey çoklu karşılaştırma testi kullanılarak değerlendirildi. Bulgular:Tek basamaklı self-etch adeziv sistem için oluşturulan alt gruplar arasında A1 ve A3 alt gruplarının dentine bağlanma dayanım değerleri benzer p>0,05 , A2 alt grubunun değerleri ise diğer alt gruplardan A1-A3 istatistiksel açıdan anlamlı derecede düşük bulundu p0,05 . Sonuç:Polimerizasyon sonrası tükürükle kontaminasyon meydana geldiğinde; yüzey düzenleme yöntemi olarak adeziv tabakanın bir frez yardımıyla kaldırılıp adezivin tekrar uygulandığı gruplarda, yıkama-kurutma sonrası adeziv uygulamasının tekrarlandığı gruplara göre dentine bağlanmada daha iyi sonuç elde edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










European Annals of Dental Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 428
Atıf : 189
2023 Impact/Etki : 0.013
European Annals of Dental Sciences