Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 5
STEVIE SMITH’İN ŞİİRLERİNDE YIKICI KADIN KİMLİĞİ
2023
Dergi:  
Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, basmakalıp cinsiyet rollerinin pekiştirildiği evlilik kurumunda kadınların ataerkil ideolojiler tarafından köleleştirilmesini ele alan Stevie Smith’in (1902-1971) şiirlerindeki radikal kadın seslerinin incelenmesi üzerine odaklanmıştır. Bu bağlamda, Stevie Smith, ataerkil toplumlardaki erkek egemenliğini eleştirmekle kalmaz, aynı zamanda ezilmiş kadın profilinin ailede normalleştirilerek anneden kızlarına aktarılmasını sağlayan ataerkil ideolojinin kurulması ve sürdürülmesinde kadının gizli rolünü de geniş bir biçimde inceler. Bu nedenle, ataerkil ideolojinin katalizörü görevi üstlenen kadınlar da Smith’in sert eleştirilerinden nasibini alırken, şairin ataerkil toplumun egemen gücüne karşı başkaldıran kadın karakterlerine kendilerini en yüksek sesle ifade etme özgürlüğü verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Subversive Female Identity In Stevie Smith's Poetry
2023
Yazar:  
Özet:

This study focuses on analyzing the radical female voices in Stevie Smith’s (1902-1971) poetry which is distinguished by its humorous, and at same time, extremely tragic approach to the enslavement of women within marriage that is an ideologically laden institution where the patriarchal domination of women is guaranteed through stereotypically constructed gender roles. In this regard, Stevie Smith does not simply criticize the hegemony of men in patriarchal societies, but also thoroughly interrogates the intangible roles of women in strengthening and maintaining the perpetuation of the patriarchal ideology which ensures that the subordinated position of women should be normalized within families and transmitted by mothers to their daughters. Thus, women who are the major galvanizers of the patriarchal ideology cannot circumvent Smith’s harsh denunciation while resistant female characters, who tenaciously overturn the hegemonic power of the patriarchy, are given the loudest voice to express themselves.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 634
Atıf : 1.518
2023 Impact/Etki : 0.169
Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi