Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 4
Aril Sülfonat Parçası İçeren Bazı Ariloksiasetik Asit Türevlerinin Sentezi ve Antibakteriyel Aktivitesi
2023
Dergi:  
Online Türk Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Günümüzde antibiyotik direnci gelişimi hızla artmaktadır. Bu da yeni antibiyotiklerin keşfedilmesini gerekli kılmaktadır. Dolayısıyla bu araştırmanın amacı yeni antibakteriyel ajanlar bulmaktır. Materyal ve Metot: Yeni sentezlenen bileşiklerin (4a-d, 5a-d) yapıları elemental analiz ve spektroskopik verilerle aydınlatıldı. Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, metisiline dirençli Staphylococcus aureus and Enterococcus faecalis’e karşı mikrodilüsyon tekniği kullanılarak in vitro antibakteriyel aktiviteleri test edildi. Avrupa Antibiyotik Duyarlılık Komitesi standartlarına uygun olarak yapılan bu çalışmada, kontrol ilaç olarak siprofloksazin kullanıldı. Bulgular: Bileşiklerin antimikrobiyal aktivite sonuçları minimum inhibitör konsantrasyon (MİK)=15,62-125 μg/mL olarak geniş bir aralıkta bulundu ve özellikle 4-((2-(2-(4-kloro-3-metil)asetil)hidraziniliden)metil)fenil p-metilbenzensülfonat (4b)' nin 15,62 µg/mL MİK değeri ile Enterococcus faecalis'e karşı en etkili olduğu tespit edildi. Sonuç: Bu çalışmanın bulguları, bu çalışmadaki moleküllerin farklı türevlerinin gelecekteki araştırmalar için önemli adaylar olarak kabul edilebileceğini göstermektedir. Sonuçlar göz önüne alındığında aromatik halkaların üzerindeki sübstitüentler değiştirilerek yapılacak modifikasyonlarla daha etkin yeni bileşiklere ulaşılması planlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Synthesis and Antibacterial Activity Of Some Aryloxyacetic Acid Derivatives Containing Aryl Sulfonate Moiety
2023
Yazar:  
Özet:

Objective: Today, the development of antibiotic resistance is increasing rapidly. This makes it necessary to discover new antibiotics; therefore, this research aims to find new antibacterial agents. Materials and Methods: Structures of the newly synthesised compounds (4a-d, 5a-d) were elucidated by elemental analyses and spectroscopic data. Their in vitro antibacterial activities were tested using a micro-dilution technique against Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, methicillin-resistant Staphylococcus aureus, and Enterococcus faecalis. Ciprofloxacin was used as the control drug in this study, which was carried out in accordance with the guidelines of the European Committee on Antimicrobial Susceptibility Testing. Results: The antimicrobial activities of the compounds were found in a wide range with minimum inhibitory concentration (MIC) values of 15.62-125 μg/mL. Particularly, 4-((2-(2-(4-chloro-3-methyl)acetyl)hydrazineylidene)methyl)phenyl p-methyl benzenesulfonate (4b) was found to be most effective against Enterococcus faecalis with MIC value of 15.62 µg/mL. Conclusion: The findings of this study display that the different derivatives of the molecules in this study may be considered important candidates for future research. Considering the results, it is planned to reach more effective new compounds with modifications to be made by changing the substituents on the aromatic rings.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Online Türk Sağlık Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 463
Atıf : 746
2023 Impact/Etki : 0.165
Online Türk Sağlık Bilimleri Dergisi