Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
ŞERİT ÇIKIŞ HIZININ KARDE VE PENYE PAMUK İPLİKLERİNİN DÜZENSİZLİKLERİNE ETKİSİ
2022
Dergi:  
Türk Bilim ve Mühendislik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, beş farklı tarak şerit çıkış hızının iplik düzgünsüzlüğü CVm (%) üzerindeki etkisini belirlemektir. Bu amaçla %100 pamuk hammaddesi kullanılmış ve beş farklı tarak şeridi çıkış hızında (60 m/dk, 120 m/dk, 180 m/dk, 240 m/dk ve 300 m/dk) tarak şeridi numuneleri üretilmiştir. Karde ve penye makina hattında Ne 20/1, Ne 30/1 ve Ne 40 /1 iplik numaralarında her biri 10 adet trikove dokuma iplik türünde ring iplik makinasında toplam 600 adet numune kops üretilmiştir. Kullanılan hammaddenin ve üretilen karde şerit numunelerinin kalite özellikleri, Uster HVI 1000 ve Uster AFIS test ekipmanı kullanılarak ölçülmüştür. Ring iplik makinasında üretilen ring iplik kops numunelerinin kalite özellikleri Uster Tester 4 ve Uster Tensojet Test cihazları yardımıyla ölçülmüştür. Sonuçlar çıkarımsal ve betimsel analiz yöntemleriyle analiz edilmiştir. İstatistiksel analiz için ANOVA analiz yöntemi kullanılmımştır. Araştırma bulgularına göre hem karde hem de penye Ne 40/1 iplik numunelerinde tarak şeridi çıkış hızının artmasıyla iplik düzgünsüzlüğünde artış gözlenmiş ve bu artış istatistiksel olarak anlamlı bir fark yaratmıştır. Sonuçlar, iplik düzgünsüzlüğünün tarak şeridi çıkış hızı ile doğru orantılı olduğunu ve tarak şeridi çıkış hızının artmasının, daha yüksek düzgünsüzlük değerlerine (Cvm (%)) sahip tarak şeridi örneklerinin üretilmesine neden olduğunu ortaya koymuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Sliver Delivery Speed On The Unevennes Of Carded and Combed Cotton Yarns
2022
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to determine the effect of five different sliver delivery speeds on the yarn unevenness CVm (%). For this purpose, 100% cotton raw material was used, and card sliver samples were produced at five different card sliver delivery speeds (60 m/min, 120 m/min, 180 m/min, 240 m/min and 300 m/min). A total of 600 sample cops were produced in the ring spinning machine, each of which is 10 pieces of knitting and weaving yarn types in the carded and combed machine line, with the yarn counts Ne 20/1, Ne 30/1 and Ne 40/1 from these reed strips produced. The quality characteristics of the raw material used and the produced carded sliver samples were measured using the Uster HVI 1000 and Uster AFIS test equipment. The quality characteristics of the ring yarn cops samples produced on the ring spinning machine were measured with the help of Uster Tester 4 and Uster Tensojet Test devices. The results were analyzed by inferential and descriptive analysis methods. ANOVA analysis method was used for statistical analysis. According to the research findings, in both carded and combed Ne 40/1 yarn samples, an increase in yarn unevenness was observed with the increase in card sliver exit speed, and this increase created a statistically significant difference. The results revealed that the yarn unevenness is directly proportional to the card sliver exit speed and the increase of the card sliver exit speed causes the production of card sliver samples with higher unevenness values (Cvm (%).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Türk Bilim ve Mühendislik Dergisi

Dergi Türü :   other

Türk Bilim ve Mühendislik Dergisi