Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 10
HİMYERÎLER (M.Ö. 115- M.S. 525)
2017
Dergi:  
İslam Tarihi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Himyarites that dominated Yemen over seven centuries (115 B.C.-525 A.C.) were different from the Hejaz Araps. By virtue of enjoying geographical location, Himyarites succeeded in being mercantile pioneers until sixth century in Arabian Peninsula. At that, legends, ballads and other kinds of written literal texts testify political hegemony and expansion of Himyarites who centred in Zafar and prior to whom Mineans and Saba ruled, throughout Yemen in Pre-Islamic Era. The first time when they emerged, Saba state which was defeated by Himyarites was apparently the sole power in the territory from the fourth century on. Outside the peninsula, these people fought innumerous battles as a result of which they plundered ferociously. Moreover, various tribes came into existence from them such as Kudâa the most well-known. The major reasons to boil down to justify their distinctiveness are “written materials, authentic architectural style, irrigation arcs, artisanry and commercial successes. That is possibly to say that, Himyarites were notably different from Northern tribes with reference to beliefs and life styles

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




İslam Tarihi Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

İslam Tarihi Araştırmaları Dergisi