Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 13
 İndirme 3
COVID-19 ve Yoğun Bakım Süreci
2021
Dergi:  
Dicle Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Akut solunum yetmezliği ve hemodinamik kararsızlıkla beraber, dispne ve solunum güçlüğü, solunum sayısı ≥28 /dakika, 5 litre/dakika ve üstünde nazal oksijen desteğine rağmen oksijen satürasyonu <%93, 5 litre/dakika ve üstünde nazal oksijen desteğine rağmen parsiyel oksijen basıncı <60 mmHg, PaO2/FiO2 <300 olanlar Covid-19 pnömonili kritik hastadır ve yoğun bakım ünitesinde tedavi ve takip edilmelidir. Bu hastalar yoğun bakıma kabul edildikten sonra klinik, laboratuvar ve görüntüleme bulguları yönüyle detaylı değerlendirilmelidirler. Öncelikle geleneksel oksijen destek tedavileri(nazal kanül, yüz maskesi ve rezervuarlı maske) başlatılmalı sonuç alınamazsa yüksek akımlı nazal kanülasyon uygulanmalı, bu yöntem de başarısız olursa non-invaziv mekanik ventilasyon başlanmalıdır. Oksijen destek tedavisi yapılmasına rağmen hedef oksijen saturasyonu, solunum sayısı ve optimal solunum fizyolojisine ulaşılamadıysa bu durumda vakit kaybetmeden entübasyon ile mekanik ventilasyon destek tedavisine geçilmelidir. Hastalar uygun olduğunda da standart weaning süreci uygulanmalıdır. Covid-19 pnömonili hastalarda mortalite, gelişen ARDS zemininde ve ilave negatif prognostik faktörlerle % 25 -50 oranında gerçekleşmektedir.

Anahtar Kelimeler:

COVID-19 and Intensive Care Process
2021
Yazar:  
Özet:

With acute respiratory failure and hemodynamic instability, dyspnoe and breathing difficulties, breathing number ≥28 / minute, 5 liters / minute and above, although nasal oxygen supports oxygen saturation <93, 5 liters / minute and above, while nasal oxygen supports part oxygen pressure <60 mmHg, PaO2/FiO2 <300 are Covid-19 pneumonia critical patients and should be treated and monitored in a intensive care unit. These patients should be thoroughly evaluated in the direction of clinical, laboratory and imaging findings after being accepted to intensive care. First of all, if the traditional oxygen support therapies (nasal canal, face mask, and reservoir mask) cannot get the result to be initiated, high-flow nasal canulation should be applied, and if this method fails, non-invasive mechanical ventilation should be initiated. Although the oxygen support therapy is carried out, if the target oxygen saturation, breathing number and optimal respiratory physiology are not achieved, in this case it is necessary to pass to the entubation and mechanical ventilation support therapy without losing time. When the patient is suitable, the standard weaning procedure should also be applied. In patients with Covid-19 pneumonia, mortality occurs at the ground of developing ARDS and with additional negative prognostic factors from 25 to 50%.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Dicle Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.608
Atıf : 3.099
2023 Impact/Etki : 0.081
Dicle Tıp Dergisi