Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 5
Çatışma Sonrası İyileşme için Ekonomi Politikaları: Afrika Örneği
2021
Dergi:  
Econder Uluslararası Akademik Dergi
Yazar:  
Özet:

Araştırmamızda çatışma sonrası ekonomik canlanmada ekonomi politikalarının rolü incelenmiştir. Çalışmanın ana hedefleri ise yeni çatışma riskini azaltmada askeri harcamaların rolünü belirlemek ve yerli yatırım, dış yardım ve doğrudan yabancı yatırımların ekonomik iyileşmeye katkısını incelemektir. Yurtiçi yatırım, dış yardım, doğrudan yabancı yatırımlar ve askeri harcamaların, ülkelerin ekonomik büyümesi üzerinde uzun süreli etkisinin olduğu savunulmaktadır. Kısa dönemde, askeri harcamaların reel GSYİH üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamakla birlikte, ekonomik büyüme üzerinde belirgin bir pozitif etkisi bulunduğu görülmüştür. Bunun dışında yerli yatırım ekonomik büyümeyi ve toparlanmayı desteklemektedir. Bu çalışma, yerli yatırımın çatışma sonrası ülkelerdeki gerçek gayri safi milli hâsıla üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu varsayarak, bu finansal akımların çatışma sonrası durumlarda reel gayri safi yurtiçi hâsıla artışını desteklemesi nedeniyle dış yardım ve doğrudan yabancı yatırımın ekonomik büyümeyi olumlu yönde etkilediğini savlamaktadır. Son olarak, artan askeri harcamaların, çatışma sonrası durumlarda yeni çatışma riskini azaltarak ekonomik büyümeyi teşvik ettiği savunulmaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

Economic Policies For Post-conflict Recovery: Africa Sample
2021
Yazar:  
Özet:

The research tried to investigate the role of economic policies in post-conflict economic recovery. The main objectives of the study were to identify the role of military expenditure in reducing the risk of new conflict and examine the contribution of domestic investment, foreign aid and FDI to the economic recovery. Domestic investment, foreign aid, foreign direct investment and military expenditure have long run significant effect on economic growth of countries. In the short run military expenditure has no any effect on the real GDP but it has significant positive effect on economic growth. Also, domestic investment does not promote the economic growth and recovery. The study assumes that domestic investment has a positive effect on real gross domestic product in post-conflict countries. Also, it assumes that foreign aid and foreign direct investment have a positive effect on economic growth since these financial flows are expected to increase real gross domestic product in post-conflict situations. Finally, the study assumes that increasing military expenditure promotes economic growth by reducing the risk of new conflict in post-conflict situations.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Econder Uluslararası Akademik Dergi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 133
Atıf : 368
2023 Impact/Etki : 0.289
Econder Uluslararası Akademik Dergi