Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
New Votive Plates Discovered in the Temple of Men and its Sanctuary in Pisidian Antioch
2023
Dergi:  
Adalya
Yazar:  
Özet:

Pisidia Antiokheia Men tapınağı ve kutsal alanında, tapınağın doğusunda ana girişe gelen yolun kenarında, yan yana sıralanmış yedi tane hazine binası bulunmaktadır. Bu binalarda 2017 ve 2018 yıllarında gerçekleştirilen kazılarda, birçok seramik ve mermer heykeltraşlık eserlerin yanı sıra çok sayıda mermer adak levhası da açığa çıkarılmıştır. Adak levhalarının büyük bir bölümü kırık parçalar halinde binaların içerisine dağılmış iken, 5 numaralı binada; iki tanesi insitu ve sağlam; 7 numaralı binada; iki adet levha tümlenebilecek biçimde kırık ele geçti. Tapınağın temenosunda yapılan kazı çalışmalarında da onlarca adak levhası parçası görüldü. Bu parçalar içerisinden adak yazıtı okunabilen bir örnek seçildi ve hazine binalarında bulunan sağlam levhalarla birlikte çalışmaya konu edildi. Üçgen alınlıklı, tapınak cephesi biçiminde modellendirilmiş olan levhaların, alınlık bölümünde ağzı yukarı bakan hilal; gövdelerinde ise omuzlarından ayça çıkan Tanrı Men ya da tanrının sembolü hilaller işlenmiştir. Adak yazıtları, sadece kimlerin adadığı bilgisini verirken niçin adandığıyla ilgili bilgi içermez. 5 numaralı hazine binasında bulunan iki levha, binanın içindeki sunu sekisinin cephesine atlı tanrı Men’in iki tarafına yapıştırılmış biçimde bulundu. Diğer ikisi 7 numaralı binada dağınık bir biçimde ele geçerken; temenosun içerisindeki ise önceki yıllarda kazılıp yığılmış toprak yığının içerisinden çıktı. Levhaların bulunduğu hazine binalarının son kullanım tarihi, İmparator Julianus dönemidir. MS 3. ve 4. yüzyıl başlarına tarihlendirilen levhalar, erken dönemde bir yere aplike edilmek için yapılmış ve bu son dönemde ikincil bir kullanım görmüşlerdir.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Dergi:  
Adalya
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Adalya

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Mimarlık, Planlama ve Tasarım

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 55
Atıf : 32
2023 Impact/Etki : 0.034
Adalya