Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
“Loop electrosurgical excision procedure” erken doğum riskini artırır mı?
2019
Dergi:  
Maltepe Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZET Loop Electrosurgical Excision Procedure(LEEP) uygulamasının üreme çağındaki kadınlarda erken doğum riskini artırıp artırmadığını araştırmak. LEEP sonrası doğum yapan 51 kadın çalışma grubuna, geçirilmiş servikal cerrahi öyküsü olmayan ve kliniğimizde doğum yapan 60 kadın ise kontrol grubuna alındı. 111 kadının doğumdaki gebelik haftaları üç grupta toplandı preterm (doğumdaki gebelik haftası 37 hafta altı), term (doğumdaki gebelik haftası 37 ile 42 hafta arası) ve post term (doğumdaki gebelik haftası 42 hafta ve üstü). Çalışma grubu ile kontrol grubu doğumdaki ortalama gebelik haftaları ve erken doğum oranları açısından karşılaştırıldı. Çalışma ve kontrol grubundaki kadınların doğumdaki gebelik haftaları 35 hafta 2 gün ile 42 hafta 4 gün arasında değişmekle birlikte ortalaması 39.03 ± 1.39’dur. Çalışma ve kontrol grubunun doğumdaki ortalama gebelik haftası sırasıyla 38.97 ± 1.38 ve 39.08 ± 1.42’dir(p=0,684). Çalışma grubundaki olguların % 7.8’inde, kontrol grubundakilerin ise % 6.7’sinde preterm doğum gerçekleşmiştir(p=0,969). Hem doğumdaki ortalama gebelik haftaları hemde preterm doğum oranları açısından gruplar arasında anlamlı bir istatistiksel farklılık yoktur(p>0,05). LEEP uygulamasının, doğumdaki ortalama gebelik haftasını etkilemediği ve erken doğum riskini artırmadığı sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Maltepe Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 108
Atıf : 34
Maltepe Tıp Dergisi