Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 12
SİSMOLOJİ’DE CBS UYGULAMALARI
2012
Dergi:  
Jeofizik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye ve çevresi genç ve aktif bir tektonik kuşak üzerinde yer almaktadır. Devam eden sürekli ve yoğun deformasyon sonucu bölgede farklı topoğrafik, kabuk ve orojenik özellikler gözlenmektedir. Türkiye’nin sismotektonik yapısının daha detaylı çalışılabilmesi, can ve mal kaybına neden olabilecek depremlerin özelliklerinin daha iyi anlaşılabilmesi için bölgenin sismotektonik özelliklerini ortaya koyan detaylı veri tabanının bir bütün olarak oluşturulması önem kazanmaktadır. Coğrafi bilgi sistemleri (CBS) kullanılarak Türkiye ve civarında meydana gelen depremlerin lokasyonları, depremlere ait mekanizma çözümleri, bölgedeki tarihsel depremler, deprem kayıt cihazları dağılımı gibi verilerin bütünleştirilmesi ile doğru ve güvenilir bilgiye hızlı ulaşım mümkün olmaktadır. Bu çalışmada Ulusal Deprem İzleme Merkezi’nde (UDIM) kullanılan verilerin (istasyon özellikleri, deprem lokasyonları, fay düzlemi çözümleri, tarihsel depremler) Coğrafi Bilgi Sistemlerine (CBS) aktarılması ile bir veri bankası oluşturulması ve bu veriden kolay ve hızlı analiz, sorgulama ve görselleştirmelerin yapılması hedeflenmiştir. Bir deprem sonrasında acilen ihtiyaç duyulan tüm bilgiler CBS ortamında oluşturulan veri tabanı ile çok kısa zamanda hazırlanabilecek ve hızlı bir şekilde paylaşımı sağlanacaktır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Jeofizik Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 12
Jeofizik Dergisi