Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 55
 İndirme 9
SOSYAL BİLGİLER DERSİNDE SORGULAMAYA DAYALI ÖĞRETİMİN ÖĞRENCİLERİN DERS BAŞARISINA, ELEŞTİREL DÜŞÜNME BECERİLERİNE VE ÖĞRENMENİN KALICILIĞINA ETKİSİ
2020
Dergi:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 5.sınıf Sosyal Bilgiler Dersinde 7E Destekli Sorgulamaya Dayalı Öğretimin (SDÖ) öğrencilerin ders başarısı, eleştirel düşünme becerileri, öğrenmenin kalıcılığı üzerindeki etkisini belirlemek ve 7E Destekli SDÖ’ye yönelik öğrencilerin görüşlerini tespit etmektir. Araştırmanın çalışma grubunu, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı birinci döneminde Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesindeki Gazi Ortaokulunda öğrenim gören beşinci sınıf düzeyindeki iki sınıf oluşturmuştur. Bu araştırmada karma araştırma yaklaşımı içinde yer alan iç içe karma desen model olarak uygulanmıştır. Araştırmanın nicel boyutu deneme modelinde olup bu bölümde ön ve son test kontrol gruplu yarı deneysel desen kullanılmıştır. Araştırmanın nitel boyutu fenomenoloji (olgu bilim) modelinde olup bu bölümde ise deney grubunda yer alan 10 öğrenciyle yarı yapılandırılmış bir görüşme yapılmıştır. Bu çalışmanın uygulanabilmesi için öncelikle Fırat Üniversitesi Girişimsel Olmayan Araştırmalar Etik Kurulundan daha sonra Diyarbakır Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gerekli izinler alınmıştır. Ayrıca araştırmanın uygulanacağı ortaokulun 5.sınıf öğrencilerinin tüm velileri bilgilendirilmiş gönüllü olur formlarını doldurmuştur. Nicel verilerin analizinde SPSS 22 kullanılırken nitel verilerin analizinde ise betimsel analiz tekniği kullanılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre 7E Destekli SDÖ’nün beşinci sınıf öğrencilerinin sosyal bilgiler dersi başarılarını anlamlı derecede arttırdığı ve eleştirel düşünme becerilerini anlamlı derecede geliştirdiği ancak öğrenmenin kalıcılığını anlamlı derecede arttırmadığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The impact of social information in questioning teaching on the student’s class success, critical thinking skills and the quality of learning
2020
Yazar:  
Özet:

The objective of this study in the 2018-2019 educational year is to determine the student’s course success, critical thinking skills, the impact on learning on durability and identify the students’ opinions towards the 7E Supported Social Information Course. The research work group has formed two classes in the fifth class level studying in the Gazi High School in Diyarbakır's Yenişehir District in the first period of the 2018-2019 educational year. This research has been applied as an internal karma pattern model that is included in the karma research approach. The quantum size of the study is in the test model and in this section the first and last test control group has been used by the semi-experimental pattern. The quality size of the study is in the phenomenology (event science) model and in this section a semi-configured interview with 10 students in the experiment group was conducted. For this study to be implemented, the necessary permissions were first obtained from the University of Fırat Non-Entrepreneurial Research Ethics Board and then from the Provincial Education Directorate of Diyarbakır Governorate. In addition, the research will be applied to the high school’s 5th grade students all the tutors will be informed and volunteer forms. SPSS 22 is used in the analysis of qualitative data, while the analysis of qualitative data is used in the analysis of visual analysis technique. According to the results of the study, the 7E-supported SDO found that the students of the fifth class significantly increased their social information course success and significantly improved their critical thinking skills but not significantly increased the durability of learning.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Inquiry-based Teaching On Students’ Course Achievement, Critical Thinking Skills and Permanence Of Learning In Social Studies Course
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.927
Atıf : 18.201
2023 Impact/Etki : 0.337
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi