Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 38
 İndirme 10
Soğuk Savaş: Amerikan Büyük Stratejisi, Johnson Doktrini ve Kıbrıs
2020
Dergi:  
Güvenlik Stratejileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı özellikle Başkan Johnson yönetiminin Soğuk Savaş dönemindeki Amerikan Büyük Stratejisi’ni açıklamaktır. Bu çerçevede çalışma üç aşamadan oluşmaktadır: İlk olarak Amerikan Büyük Stratejisi’nin erken Soğuk Savaş’taki kuramsal çerçevesi çizilecektir. İkinci olarak, Büyük Strateji’nin uygulanabilirliğini sağlayan parametreler üzerinde durulacaktır. Bu doğrultuda 1948-1964 arası dönemde, Amerikan Büyük Stratejisi’nin sürdürülebilirliğini sağlayan ve mezkûr kuramı geliştiren doktrin ve kavram bazlı değişiklikler örneklerle irdelenecektir. Üçüncü aşamada Lyndon B. Johnson dönemindeki “Kıbrıs Sorunu” ve Amerika-Türkiye gerginliği, Büyük Strateji perspektifinde Merkezî Haberalma Teşkilatı’nın Reading Room’unda yer alan evrak üzerinden yorumlanacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The Cold War: The Great American Strategy, Johnson's Doctrine and Cyprus
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to describe the President Johnson administration’s Great American Strategy during the Cold War. The study in this framework consists of three stages: First, the theoretical framework of the Great American Strategy in the Early Cold War will be drawn up. Secondly, it will focus on the parameters that ensure the implementability of the Great Strategy. In this regard, in the period between 1948 and 1964, the doctrine and concept-based changes that ensure the sustainability of the Great American Strategy and develop the theory of the Mescur will be seen by examples. In the third phase, the "Cyprus Problem" during Lyndon B. Johnson and the US-Turkey tensions will be interpreted through the document in the Reading Room of the Central Intelligence Agency in the Big Strategy perspective.

Anahtar Kelimeler:

The Cold War: American Grand Strategy, Johnson Doctrine and Cyprus
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to explain and to frame the American Grand Strategy during the Cold War with special emphasis on the Johnson Administration era. Hence the structure of the study is threefold. Firstly, it addresses the theoretical framework of the American Grand Strategy during the Early Cold War. Secondly, it’s dwell on the parameters that ensure applicability of the Grand Strategy. Accordingly, in the period between 1948-1964, doctrine and concept-based changes, which evolved and provided continuance of the Grand Strategy, will be analyzed with examples. Thirdly, “Cyprus Question” and the US-Turkey tension during the Johnson Administration are to be expound on the perspective of Grand Strategy from the Central Intelligence Agency documents available on the CIA Reading Room

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Güvenlik Stratejileri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 321
Atıf : 1.707
Güvenlik Stratejileri Dergisi