Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 13
 İndirme 4
Prizmatik kiriş davranışının yüksek sıcaklık etkisi ile değişiminin incelenmesi
2011
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mühendislik yapılarındaki yangın, çözümlemelerde dikkate alınmayan bir yük etkisidir. Özellikle endüstriyel yapıların imalat koşulları ve üretilen ürünlerin özelliklerinden dolayı yangın olması ihtimali söz konusudur. Yangın anında betonarme veya prefabrike elemanlar yüksek sıcaklık etkisine maruz kalmaktadır. Çalışmada, sıcaklık etkisinin basit eğilme etkisi altındaki prizmatik kirişlerin davranışlarına olan etkileri incelenmiştir. Bu amaçla, beton malzemesine ilave edilen polipropilen liflerin, yüksek sıcaklık etkisi altında davranışa sağladığı muhtemel olumlu etkiler deneysel olarak araştırılmıştır. Deneysel çalışmada, prizmatik kiriş numunelerin boyutları 150x150x750mm’lik olarak seçilmiştir. Prizmatik kiriş numuneye ait beton karışımlarına F19 ve M12 tipi polipropilen lifler ayrı ayrı olacak şekilde hacimce %0.0, %0.1, %0.2, %0.3, %0.4 ve %0.5 oranlarında ilave edilmiştir. Numuneler 7, 28 ve 90 günlük periyotlarda kürlenmiş ve sonrasında 24.5 ºC, 100ºC, 200ºC, 400ºC, 600ºC, 800ºC sıcaklıklara maruz bırakılarak eğilmede çekme dayanımı deneyleri yapılmıştır. Deneysel çalışma sonucunda, özellikle oda sıcaklığında ve 100ºC’ sıcaklık değerlerinde, kullanılan MFP (multifibrile Polipropilen lif) lifin numunelerin tokluk değerlerine katkısı FP (fibrile Polipropilen lif) lifler kadar olmamış, multifibrile lif oranı arttıkça toklukta azalmalar görülmüştür. Ancak multifibrile lifli numunelerin 200ºC’ den sonraki yüksek sıcaklıklarda tokluk değerlerinin fibrile numunelerinkine göre daha iyi olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 716
Atıf : 2.963
2023 Impact/Etki : 0.069
Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi