Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 11
Tam ve Kısıtlı Sulama Uygulamalarının Fasulye (Phaseolus vulgaris L.) Çeşitlerinde Tohum Çimlenmesi ve Fide Gelişimine Etkisi
2017
Dergi:  
Biotech Studies
Yazar:  
Özet:

Çalışma, tam ve kısıtlı sulama koşullarında yetiştirilen farklı fasulye çeşitlerinden elde edilen tohumlarda çimlenme ve fide gelişimini belirlenmek amacıyla Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Laboratuarında yürütülmüştür. Çalışmada sekiz farklı fasulye çeşidi kullanılmıştır. Laboratuvarda ekimden sonra 8. günde tohumlarda, çimlenme oranı (%), çimlenme indeksi, ortalama çimlenme süresi (gün), kök ve sap uzunluğu (cm) ve sap ve kök kuru ağırlığına (mg/bitki) ilişkin ölçümler yapılmıştır. Çalışma sonucunda, tam sulama koşulları altında yetiştirilen fasulye tohumlarında çimlenme oranı %97 ile %100 arasında, kısıtlı sulama koşulları altında yetiştirilen fasulye tohumlarında ise %83 ile %94 arasında değişmiştir. Tam sulama koşulları altında yetiştirilen Noyanbey 98 çeşidine ait tohumlar en yüksek çimlenme oranına (%100) sahip olurken; kısıtlı sulama koşulları altında yetiştirilen Zirve çeşidine ait tohumların en yüksek çimlenme oranına (%94) sahip olduğu belirlenmiştir. Çalışmada, kısıtlı sulama koşulları altında yetiştirilen farklı fasulye çeşitlerinden elde edilen tohumların fide ve kök gelişimlerinin daha düşük olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Biotech Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 537
Atıf : 2.250
Biotech Studies