Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 8
SEÇİLMİŞ YÜKSEK GELİRLİ ÜLKELERDE EKONOMİK BÜYÜMENİN VE BEŞERİ SERMAYENİN CO2 EMİSYONLARINA ETKİLERİ
2022
Dergi:  
Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, seçilen sekiz yüksek gelirli ülkede ekonomik büyümenin (GSYİH) ve insan sermayesinin CO2 emisyonları (CO2) üzerindeki etkilerini araştırmaya çalışmaktadır. Bu ülkeler Avustralya, Japonya, Kore Cumhuriyeti, Lüksemburg, Yeni Zelanda, Singapur, Birleşik Krallık ve ABD'DİR. Çalışmayı yapmak için 1990-2020 dönemi için yıllık bir panel ekonomik modeli kullanılmıştır. Kesitsel bağımlılık (CD) testleri ve CADF ve CIPS birim kök testleri, değişkenlerin kesitsel olarak bağımlı olduğunu ve aynı zamanda ilk farklılıklarda durağan olduğunu ortaya koymuştur. Kao ve Johansen Fisher Panel Eşbütünleşme Testleri değişkenler arasındaki eşbütünleşmeyi doğruladı. Havuzlanmış Tamamen Değiştirilmiş OLS (FMOLS) sonuçları, CO2 emisyonları ile ekonomik büyüme arasında ters U şeklinde bir ilişki olduğunu gösterdi; bu, modelde Çevresel Kuznets Eğrisi (EKC) hipotezinin var olduğunu ima ediyor. Ayrıca, bu Birleştirilmiş FMOLS test sonuçları, insan sermayesinin uzun vadede CO2 emisyonlarını azaltarak çevre kalitesini artırdığını da göstermiştir. VECM Granger nedensellik sonuçları, CO2 emisyonlarından ekonomik büyümeye ve ekonomik büyümeden beşeri sermayeye kadar kısa vadeli tek yönlü nedenselliği ve CO2 emisyonları ile ekonomik büyüme arasındaki uzun vadeli çift yönlü nedenselliği ortaya koymuştur. Çalışma, bu çalışmadan elde edilen bulgulara dayanarak gelecekteki çalışmalar için önerilerde bulunarak tamamlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Effects Of Economic Growth and Human Capital On Co2 Emissions In Selected High-income Countries: Panel Econometric Analysis
2022
Yazar:  
Özet:

This study attempts to investigate the effects of economic growth (GDP) and Human capital (HDI) on CO2 emissions (CO2) in selected eight high income countries. These countries are Australia, Japan, Republic of Korea, Luxembourg, New Zealand, Singapore, the United Kingdom and the United States. To do the study, an annual panel economic model was used for the period 1990-2020. The cross-sectional dependence (CD) tests and CADF and CIPS unit root tests revealed that the variables are cross-sectionally dependent and also stationary at the first differences. The Kao and Johansen Fisher Panel Cointegration Tests confirmed the cointegration among the variables. The Pooled Fully Modified OLS (FMOLS) results showed an inverted U-shaped relationship between CO2 emissions and economic growth which implies that there exists the Environmental Kuznets Curve (EKC) hypothesis in the model. Furthermore, this Pooled FMOLS test results also showed that human capital improves environmental quality by reducing CO2 emissions in the long-run. The VECM Granger causality results revealed the short-run unidirectional causality from CO2 emissions to economic growth and from economic growth to human capital, and the long-run bidirectional causality between CO2 emissions and economic growth. The study finished by providing recommendations for future studies based on the findings obtained from this study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi