Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 2
Farklı dönemlerde derimi yapılan hosui asya armut (Pyrus pyrifolia) çeşidinin soğukta muhafaza performansının belirlenmesi
2018
Dergi:  
Akademik Ziraat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma ile farklı olgunluk aşamalarında derimi yapılan Hosui Asya Armut (Pyrus pyrifolia) çeşidi meyvelerinin 0-1 °C sıcaklık ve %90±5 oransal nem koşullarında 3 ay süreyle depolanarak bazı fiziksel ve biyokimyasal kalite özelliklerinin değişimi incelenmiştir. Depolama sırasında aylık olarak, ağırlık kaybı, suda çözünebilir toplam kuru madde miktarı, titre edilebilir asit içeriği, meyve eti sertliği, askorbik asit miktarı, toplam fenolik madde miktarı, toplam antioksidan miktarı ve içsel kahverengileşme oranı gibi fiziksel ve kimyasal parametrelerde meydana gelen değişmeler belirlenmiştir. Elde edilen sonuçlara göre, farklı zamanda derimi yapılan armut meyvelerinde ağırlık kaybı bakımından farklılık önemsiz bulunmuştur. Depolama süresince meyve eti sertliği ve titre edilebilir asit içeriği azalırken, suda çözünebilir toplam kuru madde miktarı artmıştır. III. derim zamanı meyvelerinde kalite değişimleri daha belirgin bir şekilde ortaya çıkmış ve depolama süresinin sonunda en düşük askorbik asit (16.3 mg 100 g-1), fenolik madde (574.2 mg GAE 100 g-1) ve antioksidan miktarı (0.955 µmol g-1) bu dönemde derilen meyvelerde tespit edilmiştir. 3 aylık depolama periyodu sonunda, III. derim zamanı meyvelerinde içsel kahverengileşme oranı %31-55 arasında gerçekleştiği için pazarlanabilir kalite özelliğini önemli oranda yitirmiştir. Tüm kalite değişimleri dikkate alındığında en iyi depolama performansı I. derim zamanına ait meyvelerden elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Akademik Ziraat Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 432
Atıf : 1.718
2023 Impact/Etki : 0.441
Akademik Ziraat Dergisi