Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
Son Sınıf Hemşirelik ve Ebelik Öğrencilerinin Gebelikte Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle İlgili Görüşleri
2016
Dergi:  
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma son sınıf hemşirelik ve ebelik öğrencilerinin gebelikte kadına yönelik şiddetle ilgili görüşlerini belirlemek amacıyla tanımlayıcı olarak yapılmıştır. Yöntem: Çalışmanın örneklemini 124 son sınıf öğrenci 88 hemşirelik, 36 ebelik öğrencisi oluşturmuş ve veriler araştırmacılar tarafından literatür doğrultusunda hazırlanan bir soru formu ile toplanmıştır. Verilerin istatistiksel analizi, yüzde dağılımları ve ki-kare testi kullanılarak yapılmış ve yorumlanmıştır. Bulgular: Öğrencilerin %50.8’i aile içi şiddet AİŞ uygulayan kişiye yönelik yasal yaptırımlar, %49.2’si AİŞ mağdurunun yasal hakları, %31.5’i AİŞ’ye müdahale ve %29.0’ı gebelikte şiddet sıklığı ve önemi konularında eğitimleri süresince aldıkları bilgiyi yetersiz bulmuşlardır. Diğer taraftan öğrencilerin %38.7’si gebelikte şiddet sıklığı ve önemi, %53.2’si gebelikte şiddetin anne ve fetal sağlığa etkileri, %51.6’sı gebelikte şiddetin doğum sonu anne ve bebek sağlığına etkileri konularında eğitimleri süresince aldıkları bilgiyi yeterli bulmuşlardır. Öğrencilerin %98.4’ü “kadının istemediği halde çocuk doğurmaya zorlanması bir şiddet türüdür”, %83.1’i “bebeğin cinsiyetinin kız ya da erkek olması gebelik döneminde kadının şiddete maruz kalmasına neden olabilir”, %90.3’ü “prenatal bakım sırasında gebe kadının şiddete uğrama riskini belirlemek sağlık personellerinin önemli görevlerinden biridir”, %87.9’unun “sağlık personelinin mesleki eğitiminde gebelikte şiddet konusuna daha fazla yer verilmelidir” ve %48.4’ünün ise “gebelikte şiddet sağlık personelinin göz ardı ettiği bir sorundur” ifadelerine katıldıkları belirlenmiştir. Sonuç: Öğrencilerin çoğunluğu, gebelik döneminde kadının şiddete maruz kalmasına neden olabilecek olası durumları, sağlık personelinin gebe kadının yaşadığı şiddeti erken tanılamada önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmektedirler. Ancak öğrencilerin eğitimleri sırasında genelde AİŞ ve özelde gebelikte şiddet konusunda yeterli bilgi almadıkları söylenebilir

Anahtar Kelimeler:

Last-class Nursing and Ebelic Students' Opinions About Women in Pregnancy
2016
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study was conducted as an identifying to determine the opinions of the students of the latter-class nursing and abortion on violence against women in pregnancy. Method: The sample of the study was created by 124 final class students from 88 nurses, 36 adult students and the data were collected with a question form prepared by researchers in accordance with the literature. The statistical analysis of the data is made and interpreted using percentage distribution and ki-core test. Results: 50.8 percent of students found that legal sanctions against the person who applies domestic violence have been insufficient, 49.2 percent of the legal rights of the victims of the violence, 31.5 percent of the intervention in the violence and 29.0 percent of the students found that they received information during their training on the frequency and importance of violence in pregnancy. 38% of students. 7 of them found the information they received during their training sufficient, about the frequency and importance of violence during pregnancy, 53.2% about the effects of violence during pregnancy on maternal and fetal health, and 51.6% about the effects of violence during pregnancy on postpartum mother and baby health. 98.4% of the students said "Forcing a woman to give birth to a child against her will is a type of violence", 83.1% said "whether the gender of the baby is a girl or a boy may cause a woman to be exposed to violence during pregnancy", 90.3% said "a pregnant woman may be subjected to violence during prenatal care". "Determining the risk of exposure is one of the important duties of health personnel", 87.9% said "the issue of violence during pregnancy should be given more attention in the professional training of health personnel" and 48%. Four of them have been identified as part of the statements that "violence in pregnancy is a problem that healthcare staff ignores." The majority of students indicate the possible circumstances that the woman may be exposed to violence during pregnancy, and that the health staff has an important place in the early recognition of the violence the pregnant woman has experienced. However, it can be said that students during their training generally do not get sufficient information about HIV and especially pregnancy violence.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.079
Atıf : 4.376
2023 Impact/Etki : 0.11
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi