Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 56
 İndirme 22
İMGE VE BOŞLUK: TEVHİD ANLATISINA DAİR FELSEFİ BİR ANALİZ
2020
Dergi:  
Dinbilimleri Akademik Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kur’an’da ele alındığı şekliyle tevhid, öncelikle, Hz. Peygamber döneminde yay-gın olan İslam dışı tanrı tasavvurları ya da imgelerine karşı bir yıkım ve yeniden inşa faaliyeti olarak dikkat çeker. Tevhid inancı, bir yandan ‘İlahi hitap’ for-munda toplumsal diyaloğun merkezine dönüşürken, diğer yandan İslam dışı inançların tarihsel olarak inşa ettiği imgesel tanrı mimarisinin kendi içinde üret-tiği boşluğa işaret eder. Nihayetinde imge ve boşluk, aynı şeyin iki farklı boyu-tuna dönüşmektedir. İnanan kişi açısından, tevhid anlatısındaki en esaslı nokta İlahi hitabın insana tarihsel olarak erişmişliğidir.

Anahtar Kelimeler:

Image and Emptiness: A Philosophical Analysis of the Thought Analysis
2020
Yazar:  
Özet:

In the first verse of the Qur’an, the first verse of the Qur’an was revealed. The non-Islamic god, which is widespread in the period of the Prophet, draws attention as a destruction and reconstruction activity against his images or images. The Tevhid belief, on the one hand, turns into the center of the social dialogue for-munda, while on the other hand, it indicates the gap that the image of the god architecture, historically built by non-Islamic beliefs, produces within itself. In the end, image and emptiness are converted into two different lengths of the same thing. From the point of view of the believer, the fundamental point in the Tevhid story is the historical access of the divine speech to man.

Anahtar Kelimeler:

Image and Void: A Philosophical Analysis On The Narrative Of Tawhid
2020
Yazar:  
Özet:

Tawhid in the Qur’anic discourse foregrounds itself as the destruction of the images of god(s) which were common in the period of Qur’anic revelation and reconstruction of original understanding of the Creator. While the faith of tawhid was becoming the center of social dialogue on the one hand, it was pointing to void or empty space within the imaginary architects of god con-structed historically by non-Islamic beliefs on the other. In final analysis, image and void appears to be two aspects of the same object. For a believer of Islam, the most essential point in the narrative of tawhid is the event of historical at-tainment of divine revelation or divine call to human being. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Dinbilimleri Akademik Araştırma Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 689
Atıf : 2.946
2023 Impact/Etki : 0.167
Dinbilimleri Akademik Araştırma Dergisi