Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 55
 İndirme 10
1929 Ekonomik Krizi ve Dış Borç Politikası: Türkiye’den Yunanistan ve İran’a Senkronik Bir Bakış
2020
Dergi:  
Gaziantep University Journal of Social Sciences
Yazar:  
Özet:

1929 Ekonomik Krizi özellikle gelişmiş sanayi ülkelerini etkilemiştir. Ancak hassas dengelere sahip, ekonomisi en küçük sarsıntılardan bile etkilenen az gelişmiş tarım ülkelerinin de bu Krizden fazlasıyla etkilendiği yadsınamaz. Kriz, başlıkta adı geçen bu üç ülkeyi benzer şekilde etkilemiştir. Tarım ürünlerinin fiyatının düşmesi, üreticinin bu durumdan olumsuz etkilenmesi, halkın alım gücünün azalması ve ihracatın daralması krizin Türkiye’ye de yansıdığının somut göstergeleridir. Bu çalışmada Türkiye’den bakıldığı zaman bu iki komşu ülkenin nasıl bir dış borç politikası uyguladığı eş zamanlı olarak ele alınmış ve uygulanan politikanın bu ülkeleri nasıl bir geleceğe taşıdığı gösterilmeye çalışılmıştır. Bu üç ülkenin hemen sonraki dönemini oluşturan dinamikleri, ağırlıklı olarak bu dönemde izlenen dış borç politikası şekillendirmiştir. Yakın Doğu’da coğrafi yakınlık ve tarihsel ortaklığın yanı sıra büyük devletlerin iktisadi ve politik manevra alanı içinde olması, bu üç ülkenin ele alınmasında rol oynayan faktörler olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

1929 Economic Crisis and Foreign Debt Policy: A Synchronic Look From Turkey to Greece and Iran
2020
Yazar:  
Özet:

The 1929 Economic Crisis had especially affected the developed industrialized countries. Yet also, it cannot be ignored that the underdeveloped agricultural countries having sensitive balances, had been going under the influence of the Crisis. The crisis had affected these three countries in a similar way. The concrete indicators of the Crisis such as the price decreases of the agricultural products, the negative effects on the peasants, the decrease of the purchasing power, the deflation of the export capacity had been clear to display the effects in Turkey. This study attended to examine how these two countries had applied the foreign debt policies simultaneously, and it also aimed to show how kind of a future was being prepared for these countries by the applied policies. The foreign debt policies of all of these three countries had been determinant with a large portion on the subsequent policies. The geographical proximity in the Near East, the historical commonalities along with these countries’ geopolitical position open to the political and economic maneuvers of the imperialist powers had been the basic factors determining the selection of these countries.

Anahtar Kelimeler:

The Foreign Debt Policy and The 1929 Economic Crisis: A Synchronic Look At Greece and Iran From Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

1929 Economic Crisis had especially affected the developed industrialized countries. Yet also, it cannot be ignored that the underdeveloped agricultural countries owning sensitive balances, had been going under the influence of the Crisis. The Crisis had affected these three countries in a similar way. The concrete indicators of the Crisis such as the price decreases of the agricultural products, the negative effects on the peasants, the decrease of the purchasing power, the deflation of the export capacity had been clear to display the effects in Turkey. This study aspired to examine how these two countries had applied the foreign debt policies simultaneously, and it also aimed to display how kind of a future was being prepared for these countries by the applied policies. The foreign debt policies of all of these three countries had been determinant with a large portion on the subsequent policies. The geographical closeness in the Near East, the historical commonalities along with these countries’ geopolitical position open to the political and economic maneuvers of the imperialist powers had been the basic factors determining the selection of these countries.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Gaziantep University Journal of Social Sciences

Alan :   Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.608
Atıf : 8.595
2023 Impact/Etki : 0.25
Gaziantep University Journal of Social Sciences