Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 51
 İndirme 8
RUSYA’NIN NORMATİF GÜÇ AVRUPA YAKLAŞIMI
2020
Dergi:  
Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma normatif güç Avrupa konseptini Rusya’nın tutumunu ele alarak değerlendirmektedir. Çalışmanın temel argümanı; Avrupa’nın normatif gücünü Rusya’ya karşı daha yumuşak şekilde kullandığıdır. Rusya gücünü ve öz güvenini artırır artırmaz uluslararası ilişkilerde normali belirlemek için kendi araçlarını kullanmaktadır. Bu yüzden, Avrupa Birliği normatif gücünü Rusya’nın komşularına karşı kullanırken özelliklede eski Sovyetler Birliği üyelerine, AB ve Rusya arasında dayanışmadan ziyade rekabet çıkmaktadır. Bu çerçevede, çalışmanın ilk bölümü normatif güç Avrupa konseptini açıklamaktadır. Daha sonra, ikinci bölümde AB ve Rusya arasındaki ilişkiler ve Rusya’nın normatif güç Avrupa karşısındaki tutumu detaylıca sunulmuştur. Son olarak, çalışma normatif güç Avrupa’nın, AB ve Rusya arasında dayanışmadan ziyade düşmanlık çıkarttığı sonucuna varmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Russia's Standard Power Approach to Europe
2020
Yazar:  
Özet:

This study evaluates the normative power of the European concept by addressing Russia’s attitude. The main argument of the study is that Europe uses its normative power more gently against Russia. Russia uses its own tools to determine the norm in international relations as it increases its strength and self-confidence. Therefore, while the European Union uses its normative power against the neighbors of Russia, it is specifically competing against the former Soviet members, rather than solidarity between the EU and Russia. In this framework, the first part of the study describes the concept of the normative power Europe. Then, in the second part, the relations between the EU and Russia and the attitude of Russia towards the normative power of Europe are detailed. Finally, the work normative force concludes that Europe is generating hostility rather than solidarity between the EU and Russia.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 257
Atıf : 761
2023 Impact/Etki : 0.173
Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi