Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 15
Saccharomyces cerevisiae yeast cells as a test system for assessing Zeocin toxicity
2022
Dergi:  
BioRisk
Yazar:  
Özet:

Having unique genetic machinery and a high degree of conservation with higher eukaryotes, the yeast Saccharomyces cerevisiae is recognised as a smart experimental system for studying the modes of chemical toxicity. The present study was undertaken to elucidate the changes in the intracellular redox homeostasis and key macromolecule structure following exposure to Zeocin. Cell populations of logarithmic, quiescent (Q) and non-quiescent (NQ) cells of Saccharomyces cerevisiae BY4741 were used as a model to examine the cytotoxic effect of this radiomimetic. The levels of endogenous ROS, oxidized lipids, carbonylated proteins, and glutathione were analysed after treatment with Zeocin (IC50). An increase in ROS production and respectively increased oxidative stress was detected in all three types of cell populations, with the highest degree being observed in proliferating S. cerevisiae BY4741 cells. The stress response of both proliferating and stationary phase (Q and NQ) cells to Zeocin included an overexpression of glutathione. The quiescent cells also showed very low DNA susceptibility to high Zeocin concentration (100–300 µg/ml), presented as no induced double-strand breaks (DSBs) in the macromolecule. Based on our research it could be concluded that the cellular physiological state is a critical factor determining the resistance to environmental stress with Q cells being the most robust.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Dergi:  
BioRisk
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












BioRisk

Dergi Türü :   Uluslararası

BioRisk