Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Plant Protection Practices in Organic Vegetable Growing in Greenhouse in the Preservation Zone of Tahtalı (Menderes, İzmir, Turkey)Dam
2005
Dergi:  
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tahtalı Barajı (Menderes, İzmir) Koruma Havzasında Örtüaltı Organik Sebze Yetiştiriciliğinde Bitki Koruma Uygulamaları İçme suyu kaynağı koruma alanlarında seracılık yapılabilmesi için en akılcı tarım yöntemlerinden biri organik yetiştiriciliktir. Bu çalışmada Türkiye’de önemli bir içme suyu kaynağı olan Tahtalı Barajının (İzmir) koruma alanı içerisinde, yörenin en önemli geçim kaynaklarından biri olan seracılığın sürdürülebilmesi için örtüaltı sebzeciliğinde organik tarımın uygulanabilirliği araştırılmıştır. Çalışma 2000-2002 yılları arasında (Menderes İlçesi, Develi Köyü’nde) kurulmuş bir plastik serada yürütülmüştür. Sonbahar döneminde domates (Lycopersicon esculentum, cv. 191 F1), ilkbahar döneminde hıyar (Cucumis sativus, cv. Sardes), kış aylarında marul (Lactuca sativa, cv. Lital) yetiştirilmiştir. Haftalık gözlemlerde gerektiğinde organik tarımda kullanımına izin verilen bakır, kükürt ve bazı alternatif maddeler uygulanmıştır. Yetiştirme dönemleri boyunca hastalıklar açısından çok önemli bir problemle karşılaşılmamıştır. Zararlılar açısından ise domates ve marul üretimlerinde önemli bir sorunla karşılaşılmazken, hıyar yetiştiriciliğinde dönem sonuna doğru özellikle kırmızıörümcek populasyonunda artış gözlenmiştir. Bu konuda araştırmaların sürdürülmesi, çiftçi eğitimine önem verilmesi gerektiği kanısına varılmıştır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.076
Atıf : 5.869
2023 Impact/Etki : 0.297
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi