Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 13
 İndirme 4
Çankırı Kentsel Sit Alanı Kaynak Potansiyelinin Saptanmasında Bir Yöntem
2008
Dergi:  
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı; tarihi kent merkezlerinin korunarak kültürel sürekliliğinin ve çağdaş yaşam koşullarıyla entegrasyonunun sağlanarak yaşanabilir mekanlar olarak gelecek kuşaklara aktarılması ve bu alanlarda kentsel peyzaj tasarımının öneminin Çankırı kentsel sit alanı örneğinde ortaya konmasıdır. Bu kapsamda, tarihi çevre koruma, kentsel peyzaj tasarımı ile tarihi kent merkezlerinin tarihi ve mekansal gelişim süreçleri irdelenerek, araştırma alanı olan Çankırı kentsel sit alanında gerçekleştirilen alan etüt-analiz çalışmaları sonucunda elde edilen bulgular doğrultusunda sit alanında yer alan doğal ve kültürel değerlerin sürdürülebilirliğinin sağlanması için öneriler geliştirilmiştir. Ayrıca, gerek Çankırı kenti için gerekse benzer araştırmalara veri tabanı oluşturmak amacı ile kentsel sit alanını kapsayan halihazır haritaların sayısallaştırılarak bilgisayar ortamına aktarılma işlemleri ile öznitelik verileri ve konumsal veriler ilişkilendirilerek sorgulamaya hazır hale getirilmiştir. 1 Bu araştırma Nazan KUTER’in doktora tezinin bir bölümünü içermektedir Bir kentin kimliği ya da karakteri, onun var oluşunun ve işleyişinin önemli bir parçası olup kentsel mekanların biçimsel ve özdeksel (maddesel) nitelikleri ile tanım ve anlam kazanmaktadır (Bilsel ve Ark., 1994). Kent kültürü ve kentlilik bilincinin oluşumu ile kentin fiziksel biçimlenmesi ve kent oluşumu arasında neden sonuç ilişkisi bulunmakta, giderek bozulan, kirlenen ve tarihi kimliğini kaybeden kentsel çevrede, yaşam kalitesinin gerilemesi kaçınılmaz olmaktadır. Karşılıklı etkileşim sürecinde, sağlıklı kentsel çevreler oluşturmanın aracılığıyla kent kültürü oluşturmaktan geçtiği gibi, sürekliliğini sağlayarak bilinçli kentliler ve kent kültürü oluşturmak da mümkündür

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 812
Atıf : 3.772
2023 Impact/Etki : 0.536
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi