Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 20
 İndirme 6
21.Yüzyıl Yükseköğretim Sınıflarında Öğrenen Merkezli Öğrenme Ortamların Oluşturulması
2016
Dergi:  
Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Toplumların iş gücünden beklediği yetkinlikler gün geçtikçe karmaşıklaşmakta ve eğitim kurumları bu değişime paralel olarak öğrencilerin hem içerik bilgisine hâkimiyetini hem de problem çözme becerilerini gerektiren çalışma ortamlarında başarılı olmalarını sağlayacak yeni stratejiler geliştirmek zorunda kalmaktadır. Geleneksel yükseköğretim modelimiz 21.yüzyılın getirmiş olduğu zorlukları karşılayamamaktadır. Yeni yüzyılın yükseköğretim kurumlarından beklentileri karşılamak için bu kurumlar programlarını ve pedagojilerini gözden geçirmek durumundadır. Bu çalışmada, yazar yeni ve karmaşık problemleri çözmeleri beklenen 21.yüzyıl öğrenenlerinin ihtiyaçlarına cevap verecek öğretim ortamlarını değerlendirmektedir. Bu bağlamda, teknoloji, mezunlarımıza 21.yüzyılın gerektirdiği temel yetkinlikleri kazandırmaya yönelik değerli bir araçtır. Yükseköğretim kurumlarının asıl hedefi öğrencileri aktif bir şekilde öğrenme sürecine dâhil eden ve onları aktif takım üyeleri yapan öğrenme ortamları oluşturmak olmalıdır. Teknoloji destekli öğrenme ortamları ile gerçekleştirilecek olan anlamlı öğrenme, öğrenenlerin değişen koşullara uyum becerilerini geliştirmelerine ve gerçek hayatta başarılı olmalarına yardımcı olabilir. Yapılandırmacı öğrenme platformlarının önemini vurgulayan bu çalışmada, yükseköğretimde Teknoloji Destekli Aktif Öğrenme sınıflarının örnek uygulamaları irdelenecektir. Ayrıca, öğrenen merkezli öğrenme ortamları oluşturma hususunda öğretmenlerin, eğitim tasarımcılarının ve eğitim yöneticilerinin karşılaşacakları zorluklar ele alınacak ve bu kapsamda eğitimcilerin üstlenecekleri yeni rolleri değerlendirilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Creation of centralized learning environments in the 21st century high school classes
2016
Yazar:  
Özet:

The skills that societies expect from the workforce are getting more and more complicated and educational institutions are forced to develop new strategies in parallel with this change to ensure that students succeed in working environments that require both the mastery of content knowledge and the problem-solving skills. Our traditional higher education model is unable to meet the challenges that the 21st century has brought. To meet the expectations from the new century’s higher education institutions, these institutions have to review their programs and pedagogics. In this study, the writer evaluates the teaching environments that will meet the needs of the 21st century students who are expected to solve new and complex problems. In this context, technology, our graduates 21. It is a valuable tool to acquire the basic skills that the century requires. The main objective of higher education institutions should be to create learning environments that actively involve students in the learning process and make them active team members. Significant learning, which will be achieved through technology-backed learning environments, can help students develop their skills to adapt to changing conditions and be successful in real life. In this study, which emphasizes the importance of structuring learning platforms, the examples of the Active Learning Classes supported by Technology in higher education will be discussed. In addition, the challenges that teachers, educational designers and educational managers will face in the creation of learning-centered learning environments will be addressed and the new roles that educators will play in this context will be assessed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 449
Atıf : 2.240
2023 Impact/Etki : 0.464
Quarter
Eğitim Bilimleri Temel Alanı
Q1
37/239

Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi