Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Çınar Ağacının Kontrplak Üretimi İçin Alternatif Bir Tür Olarak Değerlendirilmesi
2013
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada kontrplak üretiminde yıllardan beri kullanılan ağaç türlerine bir alternatif olarak “park ağacı” olarak bilinen çınardan üretilen kontrplak ve LVL’lerin özelliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla 20 saat süre ile 60-70°C’de buharlama işlemine tabi tutulmuş çınar tomruklardan laboratuar ölçekli bir kaplama soyma makinesi ile 2 mm kalınlığında 50cm x 50cm ebatlarında kaplamalar üretilmiştir. Kontrplak ve LVL levhaları üretimi için tutkal türü olarak melamin üre formaldehit tutkalı (MÜF) kullanılmıştır. Kontrplaklar için EN 314 ve EN 310 standartlarına göre yapışma direnci, eğilme direnci ve elastikiyet modülü değerleri belirlenmiştir. LVL levhalar için DIN 52186 standardına göre eğilme direnci, DIN 52185 ve DIN 52192 standartlarına göre liflere paralel ve liflere dik yönde basınç direnci değerleri belirlenmiş ve daha önce yapılan çalışmalarla karşılaştırılmıştır. Bu çalışmada çınar kontrplakları için bulunan sonuçların daha önce hem kayın hemde kızılağaç kontrplaklar üzerine yapılan çalışmalarda bulunan sonuçlardan daha düşük olduğu belirlenmiştir. Çınar kontrplakların yapışma direnci ortalama sonuçları (1.77 N/mm2) TS EN 314-2 belirtilen sınır değerin (1.0 N/mm2) üzerinde bulunmuştur. Çınar LVL’lerin eğilme direnci, liflere paralel ve dik yöndeki basınç direnci değerlerinin, daha önce yine laboratuar şartlarında üretilen kayın ve kızılağaç LVL’ ler için belirlenen değerlerden biraz daha düşük olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 273
Atıf : 650
2023 Impact/Etki : 0.18
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Dergisi