Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 18
SCOPUS VERİ TABANINDA YER ALAN TÜRKİYE’DE YAZILMIŞ ÜRÜN YERLEŞTİRME KONULU AKADEMİK ÇALIŞMALARIN BİBLİYOMETRİK PROFİLİ
2023
Dergi:  
Uluslararası İletişim ve Medya Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ürün yerleştirme; görsel, işitsel veya yazılı programlarda, belirli ücret karşılığında, yayıncının bilgisi dahilinde ürünlerin yerleştirilmesidir. Bibliyometrik araştırmalar, bilimsel çalışmaların farklı değişkenler açıcından incelenerek, eğilimlerinin belirlenmesi ve geleceğe dönük bilim politikalarının oluşturulmasına yardımcı olan çalışmalardır. Scopus veri tabanında, 24 Mayıs 2023 tarihinde “all fields” bölümüne “product placement” kelimesi yazılarak tarama yapılmış, yalnızca Türkiye’de yapılan çalışmalar olarak kısıtlama yoluna gidilmiş, elde edilen 69 adet akademik çalışma farklı değişkenler açısından incelenmiştir. Akademik çalışmalar; atıf durumuna, yazıldığı yıla, yazar dağılımına, kurumlarına, türüne, araştırma alanına, kaynağına göre ayrılarak değerlendirilmiştir. Ürün yerleştirme konusunda yapılan ilk çalışmanın 1989 yılında, Türkiye’de ise ilk çalışmanın 2003 yılında yapıldığı görülmüştür. Araştırma kapsamında, Türkiye merkezli olarak incelenen çalışmalardan en fazla atıf alan çalışmanın 2011 yılında 193 atıf aldığı, en fazla çalışmanın 2021 yılında yapıldığı, 2005, 2006, 2007, 2009 ve 2012 yıllarında ürün yerleştirme konusunda herhangi bir çalışmanın olmadığı belirlenmiştir. En fazla çalışması olan yazarların; Güngör, A. S. ile Öztürk, R. G. olduğu, en fazla Yıldız Teknik Üniversitesi’nde bu konuda çalışmalar yapıldığı, büyük oranda makale türünde yer aldıkları görülmüştür. Araştırma alanına göre en fazla İşletme, Yönetim ve Muhasebe alanında yazıldıkları, en fazla “International Journal Of Consumer Studies” ile “Journal Of Theoretical And Applied Electronic Commerce Research” adlı dergilerde çalışmalar yapıldığı, sık kullanılan anahtar kelimelerin de “Market”, “Product”, “Brand” ve “Placement” kelimelerinin olduğu sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Bibliometric Profile Of Academic Studies In Scopus Database On The Subject Of Product Placement In Turki̇ye
2023
Yazar:  
Özet:

Product placement is the placement of products with a certain fee in visual, audio or written programs, within the knowledge of the publisher. Bibliometric researches are studies that help to determine the trends of scientific studies in terms of different variables and to establish future science policies. In the Scopus database, on May 24, 2023, the word "product placement" was scanned in the "all fields" section, and it is limited for the studies that are conducted only in Turkey, and the resulting 69 academic studies were examined in terms of different variables. Academic studies were evaluated according to citations, years, distribution of authors, affiliations, type, research area and source. It was observed that the first study on the subject of product placement was carried out in 1989, and the first study in Turkey was in 2003. Within the scope of this research, it was determined that the most cited study from Turkey received 193 citations in 2011, the highest number of studies were conducted in 2021, and there was no study on the subject of product placement in 2005, 2006, 2007, 2009 and 2012. It was seen that the authors with the highest number of studies were Güngör, A. S. and Öztürk, R. G., the most studies were conducted at Yıldız Technical University, and they were mostly in the article type. It was concluded that, according to the research area, they were mostly written in the field of Business, Management and Accounting, and most frequently used keywords were “Market”, “Product”, “Brand” and “Placement”.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uluslararası İletişim ve Medya Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası İletişim ve Medya Araştırmaları Dergisi