Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
Tekafül Sigorta Sisteminde Artan Bakiyenin Kullanım Şekillerinin Değerlendirilmesi
2020
Dergi:  
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İslami finansal ürünler son yıllarda finansal piyasalardaki gelişmelere paralel olarak artış göstermiştir. İslami prensipleri göz önünde bulundurarak müşterilerine hizmet sunmaya çalışan kuruluşlar ürün çeşitliğini sağlama noktasında ciddi bir gayret içerisindedir. İslami hassasiyetleri olan bireylerin finansal ihtiyaçlarını karşılarken kendi değerleriyle bağdaşan kurumları tercih etmeye özen göstermeleri, bu kurumların da müşteri ihtiyaçlarını gözeterek finansal ürün geliştirmelerine sebebiyet vermektedir. Tekafül sigorta sistemi bu noktada müşterilerin sigorta ihtiyaçlarının İslami prensipler ışığında karşılanabilmesi amacıyla geliştirilmiş bir sigorta sistemidir. Son yıllarda Türkiye'de katılım bankalarının hızlı gelişiminin yanı sıra tekafül sigorta sistemleri de pazarda paylarını artırmaya başlamış ve elde ettikleri faaliyet karlarının nasıl değerlendirilmesi gerektiği incelemeye değer bulunmuştur. Araştırmada Türkiye'de faaliyette bulunan Tekafül sigorta sistemlerinin çalışma prensipleri ve artan bakiyeyi değerlendirme şekilleri incelenmiş olup, değerlendirmeler yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Assessment of the methods of use of increased balance in the insurance system
2020
Yazar:  
Özet:

The Islamic financial products have seen growth parallel to the developments in the financial markets in recent years. Organizations seeking to provide services to their customers, taking into account Islamic principles, are in a serious effort in the point of providing product diversity. Individuals with Islamic sensitivities care to prefer institutions that match their values while meeting their financial needs, these institutions also lead to the development of financial products by observing their customer needs. The Tekafül insurance system is a insurance system developed in this point in order to meet the customer’s insurance needs in the light of Islamic principles. In recent years, in addition to the rapid development of participating banks in Turkey, the tax insurance systems have also begun to increase their shares in the market and have been worth examining how the profit of the activities they obtain should be assessed. In the study, the principles of the work of the Tekafül insurance systems operating in Turkey and the ways of assessing the increased balance have been studied and evaluations have been made.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 127
Atıf : 205
2023 Impact/Etki : 0.143
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q3
305/520

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi