Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 11
Fransız Dili Eğitimi Bölümünde Lisans Öğrencilerine Göre "Üniversite Pedagojisi" Kavramı
2020
Dergi:  
The Journal of International Lingual Social and Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Üniversite öğrencilerinin daha başarılı olmalarının amaçlandığı Üniversite pedagojisi ve didaktik sorunsalı, bu soruna dikkat çeken birçok araştırmaya konu olmuştur (Mucchielli, 1998, Romainville, 2004, Duguet ve Morlaix, 2012, Younès, 2015, vb.). Bu sebeple, Eğitim Fakültelerinde yer alan Fransızca Öğretmenliğindeki öğretmen adaylarının eğitimi için bu konuyu genişletmek ve analiz etmek istedik. Bu araştırmanın amacı, İstanbul’daki bir üniversitede bulunan Fransız Dili Eğitimi Ana Bilim Dalında lisans düzeyinde eğitim gören öğrencilerin, üniversite pedagojisi ve öğretim elemanı ile olan ilişkileri hakkındaki düşüncelerini anlamaya çalışmaktır. Söz konusu çalışmada öğrencilerin lisans programındaki dersleri hakkındaki görüşlerini ve karşılaşılan zorlukları anlamak hedeflenmiştir. Elde edilen sonuçlar, ders sırasındaki çalışma ortamından öğrencilerin mükemmel (% 50) ve orta derecede (% 50) hoşnut olduğunu göstermektedir. Öğretim elemanlarının derste anlattıkları konuları iyi bir şekilde bildiklerini (% 70), kendileri tarafından kullanılan dilin ise yeterince teorik olduğu konusunda görüş birliği içindedirler. Bununla birlikte, öğretmen adayları ders içeriğinin bazen zor olduğunu belirtirken (% 28), derslerde verilen soyut içerik öğrenmeyi güçleştirdiğinin de altını çizmişlerdir. Araştırmaya katılan öğretmen adaylarına göre, programdaki derslerin, öğretmenlik mesleğinin pratiğine, teoriden çok daha fazla odaklanması tercih edilmekte olup, öğrenci-öğretim elemanı etkileşimini ve fikir alışverişine yönelik bir öğretim modelinin kendileri için daha uygun olabileceğini vurgulamışlardır. Öğretim elemanlarının talep ettiği çalışmaların ise bazen çok önemli olduğu da belirtilmiştir. (% 22). Bu çalışma, üniversite pedagojisi, öğretilen derslerin zorlukları ve öğrencilerin mesleğe ayırdığı bu kadar çok sözlü uygulamanın önemi üzerine derin bir eleştirel düşünceye davet etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Özet:

La question de la pédagogie universitaire et de la didactique a été sujette à de nombreuses recherches (Mucchielli, 1998 ; Romainville, 2004 ; Duguet & Morlaix, 2012 ; Younès, 2015 ; etc.) qui mettent en avant une demande forte de soutien de la part des étudiants à l’université pour favoriser leur réussite. Ainsi, nous avons souhaité élargir et transposer ce sujet d’étude au sein d’un département de pédagogie pour la formation de futurs professeurs de français dans le but d’analyser les résultats obtenus. Cette recherche a pour objectif de tenter de comprendre l’opinion des étudiants en Licence de Didactique du Français Langue Étrangère dans une université à Istanbul sur la question de la pédagogie universitaire et le rapport que les étudiants entretiennent avec le corps enseignant. Il s’agit de comprendre l’avis des étudiants sur les enseignements au programme et les difficultés rencontrées. Les résultats obtenus montrent que l’ambiance de travail pendant les cours est parfaitement (50%) et moyennement (50%) agréable pour eux. Ils pensent que les enseignants maîtrisent parfaitement les cours qu’ils dispensent (70%), que le langage utilisé par ces-derniers est suffisamment théorique à l’unanimité. Toutefois, les étudiants ont signalé que le contenu des cours est parfois difficile (28%), les enseignements dispensés relèvent de contenu abstrait rendant ainsi l’apprentissage complexe. D'après les étudiants, il est préférable que les enseignements au programme soient davantage ciblés sur la pratique du métier d’enseignant plutôt que sur la théorie et serait pertinent d’opter pour un mode d’enseignement tourné vers l’interaction et l’échange. Le travail demandé par les enseignants est parfois trop important (22%). Cette étude invite à une réflexion critique profonde sur la question de la pédagogie universitaire, les difficultés des enseignements dispensés et l’importance de la pratique orale tant demandée par les étudiants en privilégiant la formation à leur métier.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










The Journal of International Lingual Social and Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 135
Atıf : 762
The Journal of International Lingual Social and Educational Sciences