Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 48
 İndirme 18
Hunlar Gerçeği
2019
Dergi:  
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çin’deki ilk defa M. Ö. 315 dolaylarında Ordos Vadisi'ne inen Xiongnularla M. S. 374 civarında Kuban Nehri civarında yerleştikleri anlaşılan Attila’nın Avrupa Hunları’nın aynı millet olup olmadığı üzerine yaklaşık 200 yıldır akademik camiayı meşgul eden bir tartışma sürmektedir. Ancak tarihi kayıtlar, dil, arkeoloji ve antropoloji araştırmaları MS. 374 dolaylarında Kuban Nehri civarında tarih sahnesine çıkan Hunların Kuzey Asya’da tutunamayarak batıya göç eden Xiongnuların devamı olduğunu şu ana kadar ispatlayamamıştır. Ayrıca, antropolojik ve arkeolojik kayıtlar da Xiongnu-Moğol çizgisini işaret etmektedir. Bu çalışmanın amacı eldeki kayıtlara ve yeni genetik verilere göre bu meseleye yeni bir bakış açısı sunmaktır.

Anahtar Kelimeler:

The Truth About Xiongnu’s
2019
Yazar:  
Özet:

For almost two hundred years there has been an ongoing debate among scholars about whether the Xiongnu’s, descended into the Ordos Valley in North China around BCE 315 for the first time, were the same people with the Huns of Attila, who were known to be near the Kuban River around CE 374. Written records, archeological and anthropological data have also not proven until today that the Huns, who entered in the stage of the history in the Pontic steppes around CE 374, were actually the continuation of the Xiongnu migrated to west after not able to cling to the Northeast Asia. In addition, anthropological and archaeological records point to the Xiongnu-Mongollineage too. The aim of this study is to provide a new perspective on this issue with regards to the written records and new genetic data.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 908
Atıf : 1.153
2023 Impact/Etki : 0.083
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi