Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 1
Öğrencilerin Spora Özgü Başarı Ve Motivasyon Düzeylerinin İncelenmesi
2019
Dergi:  
Researcher
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, spor yapan üniversite öğrencilerinin spora özgü başarı ve motivasyon düzeylerinin araştırılması, sosyo demografik özelliklerine göre çıkan sonuçların değerlendirilmesidir. Araştırmanın örneklemini 2016-2017 eğitim öğretim yılında Namık Kemal Üniversitesinde öğrenim gören ve müsabakalara katılan 94 Erkek 50 Kadın toplam 144 öğrenci oluşturmaktadır. Demografik özellikleri belirlemeye yönelik kişisel bilgi formu ile Willis tarafından 1982 yılında geliştirilen Tiryaki ve Gödelek 1997 tarafından Türkçeye uyarlaması yapılan, güvenirlik ve geçerlilik çalışması yapılmış olan Spora Özgü Başarı Motivasyonu Ölçeği SÖBMÖ ölçeği kullanılmıştır. Elde edilen veriler SPSS 22 İstatistik paket programı ile analiz edilmiştir. Anlamlı farkın olması durumunda varyans analiz sonuçları Tukey testi kullanılarak karşılaştırılmıştır. Araştırmanın sonucunda; Sürekli spor yapan öğrencilerin spora özgü başarı ve motivasyon düzeyleri; cinsiyet, yaş, eğitim, gelir düzeyi, yaşadıkları yer, spor yapma süresi, lisanslı spor yapma, spor yapma sıklığı, farklı branşla ilgilenme durumlarına göre anlamlılık düzeyleri incelenmiş istatistiki olarak anlamlı bir fark olmadığı görülmüştür. Spora özgü başarı motivasyonunun yükseltilebilmesi için psikolojik özellikler ile kişilik özelliklerin birbiriyle etkileşimde bulunarak sportif başarı düzeyinde etkili olduğu söylenebilir

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Students' Success and Motivation Levels
2019
Dergi:  
Researcher
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to investigate the sports-related success and motivation levels of sports students and to evaluate the results according to their socio-demographic characteristics. The sample of the study consisted of 144 male and female athletes in the 2016-2017 academic year. The personal information form to determine demographic characteristics and the Motivation Scale of Motivation SÖBMÖ , which was validated by Willis in 1982 and adapted to Turkish by Tiris and Gödelek 1997 , were used. The data were analyzed by SPSS 22 Statistics package program. In case of significant difference, variance analysis results were compared by using Tukey test. As a result of the research; The sport-specific success and motivation levels of the students engaged in continuous sports; gender, age, education, income level, place of residence, the duration of sports, licensed sports, frequency of sports, the level of significance according to different branches of interest were examined and no statistically significant difference was found. In order to increase the motivation of sports, it can be said that psychological characteristics and personality traits interact with each other and are effective at the level of sport success

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Researcher

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Researcher