Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 6
Resim-İş Öğretmenliği Programı ve Görsel Sanatlar Öğretmen Adaylarının Öğretmenlik Mesleğine İlişkin Algılarının İncelenmesi
2019
Dergi:  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bireyin kendi istek, ilgi ve becerilerin farkındalığına bağlı olarak meslek seçimi ve uzmanlaşma isteği pragmatik yaklaşımlar sergilerken, aynı zamanda bilinç düzeyinde kararlılık sergileyen bir algı ile gerçekleşebilmektedir. Bu nedenle bireyin seçtiği mesleğe ilişkin algısı önemlidir. Özellikle gelecek nesillerin yetişmesine katkı sağlayan bir meslek olarak öğretmenlik bu konuda kritik meslekler arasındadır. Dolayısıyla bu araştırma ile, Resim-İş Öğretmenliği Programı ve Görsel Sanatlar Öğretmen Adaylarının öğretmenlik meslek algılarını ortaya çıkarmak ve karşılaştırmak amaçlanmıştır. Araştırma grubunu Özel Yetenek Sınavına katılan Resim-İş Öğretmenliği Programı ve mezun olan Görsel Sanatlar Öğretmen Adayları oluşturmuştur. Araştırmanın verileri, Şişman ve Acat (2003) tarafından geliştirilen “öğretmenlik mesleğine ilişkin algı ölçeği” kullanılarak elde edilmiştir. Bulgular ilgili alanyazın doğrultusunda tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Resim-İş Öğretmenliği Programı ve Görsel Sanatlar Öğretmen Adaylarının Öğretmenlik Mesleğine İlişkin Algılarının İncelenmesi
2019
Yazar:  
Özet:

Depending on the consciousness of the individual’s own desires, interests and skills, the choice of a profession and the desire to specialize can occur with a perception that shows determination at the level of consciousness while demonstrating pragmatic approaches. This is why the perception of the individual about the profession he chooses is important. In particular, as a profession that contributes to the growth of future generations, teaching is among the critical professions in this regard. Thus, with this research, the Image-Business Teaching Program and Visual Arts Teacher Candidates are designed to reveal and compare the teaching profession perceptions. The research group was formed by the Picture-Business Teaching Program that participated in the Special Talent Exam and graduated Visual Arts Teacher Candidates. The data of the research was obtained using the "square of perception regarding the teaching profession" developed by Obesity and Acat (2003). The findings were discussed according to the area concerned.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 507
Atıf : 4.486
2023 Impact/Etki : 0.2
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi