Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 7
ANADİLİNİ KULLANMA YETERLİĞİNİN OKULDAKİ ÖĞRENME VE ÖĞRETİM SÜRECİNE ETKİSİ
1993
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Avrupa Ekonomik Topluluğuna katılmak için çaba harcanan şu günlerde, ülkemizin gerçekleştirmeye çalıştığı temel ülkü, hızlı bir ekonomik kalkınma ve teknolojik gelişmedir. Toplumun ekonomik ve teknolojik yönden gelişebilmesinin yolu ise toplumsal gelişmeyi gerçekleştirmesidir. Toplumun, gelişmesi, toplumu oluşturan fertlerin, toplumsal gelişmeyi gerçekleştirecek şekilde davranışlarını değiştirmeleriyle mümkündür. Başka bir deyişle toplumun üyesi olan birey, istenmedik davranış örüntülerinden sıyrılıp, yeni davranış örüntülerini benimsemek zorundadır. Bu ise ancak eğitimle olabilir. Çağdaş toplumlarda bireyler, davranışlarının büyük bölümünü okullarda kazanmaktadırlar. Okullar belli bir öğretim programı uyarınca çalışmakta olan davranış değiştirme örgütleridir. Okuldaki öğrenme ve öğretim etkinliklerinin yeterliği, bireyin ya da bireylerin istendik davranışları kazanmalarıyla ölçülür. Öğrenci okulda öğretim esnasında öğretmenle ve öğretmenin oluşturduğu eğitim ortamı ile etkileşimde bulunur. Etkileşiminin büyük bir bölümünü öğretmen, öğrenci ve eğitim ortamı arasındaki iletişim oluşturur. İletişim, öğrenme ve eğitim için temel olan bir etmendir.İletişim; öğretmenle öğrenciler veya öğrenci ile öğrenciler arasında olmakta olan, davranış değiştirmeye yönelik fikir, bilgi, haber, duygu, tutum ve becerilerin paylaşılması sürecine denir. İletişim yukarıda belirtildiği şekliyle sınıfta oluşabileceği gibi sınıf dışında yazılı, basılı, sesli veya görüntülü materyallerle de olabilir. Öğretmen, okuldaki eğitim esnasında öğreteceği fikir, bilgi, tutum ve becerileri ya da başka bir deyişle daha önce o konuyla ilgili olarak edinmiş olduğu bilişsel, duyuşsal ve psikomotor davranışları öğrencilerine kazandırmaya çalışılacaktır. Hangi konuda olursa olsun eğitim iletişimle başlayacaktır.'

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 679
Atıf : 4.710
2023 Impact/Etki : 0.517
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi