Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
Kleptomanide Tedavi Seçenekleri
2009
Dergi:  
Psikiyatride Güncel Yaklaşımlar
Yazar:  
Özet:

Kleptomania is a rare disorder with inability or great difficulty in resisting impulses of stealing. People with this disorder are compelled to steal things, generally things of little or no value. This disorder usually begins during puberty and usually last until late adulthood; in some cases lasts throughout the person\'s life. People with this disorder are likely to have a comorbid conditions like mood disorders. Individuals with the disorder are usually referred for treatment due to the comorbid psychiatric complaints rather than kleptomanic behaviour per se. On the other hand literature lacks of studies about the treatment of kleptomania. A wide variety of therapeutic strategies have been proposed for its treatment, among them psychoanalytic oriented psychotherapy, behavioral therapy and pharmacotherapy. Some medications that are used for people diagnosed with kleptomania are selective serotonin reuptake inhibitors, mood stabilizers and opioid antagonists. There is evidence from numerous case studies that a variety of cognitive behavioral therapy techniques are effective in the treatment of kleptomania and it is favored over other approaches such as psychodynamic and psychoanalytic therapies. Studies to date suggest that cognitive behavioral therapy when used in combination with medication, is more effective than medication alone.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Psikiyatride Güncel Yaklaşımlar

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 448
Atıf : 1.243
2023 Impact/Etki : 0.345
Psikiyatride Güncel Yaklaşımlar