Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 12
 İndirme 3
Gaziantep Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğrencilerinin Sigara İçme Durumları ve Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışları
2015
Dergi:  
ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışma hemşirelik öğrencilerinin sigara içme durumları ve sağlıklı yaşam biçimi davranışlarını belirlemek amacıyla yapıldı. Yöntem: Veriler Eylül-Ekim 2008 tarihleri arasında demografik soru formu ve “Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışları Ölçeği” ile toplanmıştır. Verilerin değerlendirmesinde, sayı-yüzdelik hesaplamaları one simple t testi, student-t testi ve korelasyon testleri kullanılmıştır. Bulgular: Öğrencilerin yaş ortalamasının 20,2±2,1 yıl olduğu, %72,0'sinin kız, %65,0'nin 1. sınıf, , %39,5'nin daha önce sigara içmeyi denediği, %10,8'nin halen sigara içtiği, %56,7'sinin babasının, %91,1'nin yakın arkadaşlarının sigara içtiği belirlendi. Öğrencilerin %52,9'unun “dumansız hava sahası” yasasının sigarayı bırakmada etkili olacağını düşündüğü, %45,2'sinin bu yasayı desteklediğini ve pasif içiciliği azaltacağını, %33,2'sinin yasanın yetersiz ve etkisiz olduğunu ifade ettikleri belirlendi. Sağlıklı yaşam biçimi davranışları puan ortalamaları sırasıyla; kendini gerçekleştirme 19,5±3,7, sağlık sorumluluğu 19,9±3,4,  egzersiz 17,9±3,5, beslenme 21,0±3,8, kişilerarası destek 19,4±3,4, stres yönetimi 20,4±3,3, toplam 118,4±17,1 olduğu belirlendi. Sonuç: Öğrencilerin yaşı arttıkça kendini gerçekleştirme, kişilerarası destek, stres yönetimi puan ortalamalarının da artığı belirlendi (p<0,05). Elde edilen sonuçlar doğrultusunda; üniversiteye yeni başlayan özellikle 1. sınıf öğrencilerin sağlıklı yaşam biçimi davranışları açısından desteklenmesi ve yetkililerin sigarayı bırakma yasası uygulanabilirliği ile ilgili denetimlerini arttırmaları önerilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 129
Atıf : 825
2023 Impact/Etki : 0.034
ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi