Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Sulama Suyu Kalitesinin Çileğin (Fragaria x ananassa Duch. Rubygem) Besin Maddesi İçerikleri ve Bazı Meyve Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri
2018
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tarımsal üretimde kullanılan suların tuzluluk, ağır metaller, pH, vb. kalitesini oluşturan etmenler bakımından sorunlu olması bitkilerde fizyolojik sorunların, verim ve kalite kayıplarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu çalışma, sulamada kullanılan suyun kalitesinin Fragaria x ananassa Duch. Rubygem çeşidine ait bitkilerde besin maddesi içeriği ve meyve kalitesi üzerine etkisini incelemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada Rubygem çilek çeşidinin frigo fideleri kullanılmıştır. Bitkiler, 1/3 bahçe toprağı: 1/3 yanmış hayvan gübresi: 1/3 dere kumundan oluşan yetiştirme ortamı içeren plastik kasalar içerisinde yetiştirilmiştir. Araştırmada sulama suyu olarak, Aydın İli Sultanhisar İlçesi’nde çilek alanlarının büyük bir bölümünün sulanmasında rol oynayan Nazilli Sağ Sahil Sulama Birliği kanalından farklı zamanlarda alınan sular kullanılmıştır. Alınan sularda pH, EC, buharlaştırma kalıntısı, erimiş madde miktarı, geçici sertlik, toplam sertlik, SAR, K+, Ca+, Na+, Cl-, CO3-2, HCO3-ve B analizleri yapılmıştır. Suların alındığı döneme göre değişmekle birlikte en düşük pH 7.45, en yüksek 8.03 olarak saptanmıştır. HCO3 - içeriği sakıncalı düzeyde olduğu görülmüştür. Sulamada kullanılan suyun kalitesi zamana bağlı olarak C2S1 sınıfından C3S1 sınıfına değiştiği saptanmıştır. Kullanılan kanal suyunun meyve kalitesini de etkilediği belirlenmiştir. Kanal suyu ile sulanan bitkilerde bor içeriği kontrol grubu bitkilerine göre daha yüksek bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 496
Atıf : 1.997
2023 Impact/Etki : 0.19
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi