Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 10
İskenderun Körfezinde Küçük Çaplı Balıkçılığın Genel Durumu: İskenderun, Arsuz ve Konacık Örneği
2012
Dergi:  
Veterinary Sciences and Practices
Yazar:  
Özet:

Türkiye de küçük çaplı balıkçılık faaliyetinde kullanılan tekneler, toplam teknelerin % 90’nından fazlasını oluşturmaktadır. İskenderun körfezi, Akdeniz’de en önemli önemli balıkçılık sahalardan biridir. Bu çalışmada, İskenderun körfezinde yer alan üç bölge (İskenderun, Arsuz ve Konacık) dikkate alınmıştır. Çalışmanın amacı, bu bölgelerdeki küçük çaplı balıkçılık ile uğraşan balıkçıların; (i) sosyo-ekonomik yapıları, (ii) balıkçılıkla ilgili çeşitli konulardaki görüşleri ve (iii) aynı zamanda sözü edilen konularla ilgili bölgeler arası benzerlik ve farklılıklarında ortaya konulmasıdır. Araştırma kapsamında ihtiyaç duyulan veriler İskenderun’dan 22, Arsuz’dan 13 ve Konacık’tan 8 olmak üzere toplam 43 adet balıkçı ile yüz yüze yapılan anketlerden elde edilmiştir. Araştırma sonucunda, bölgeler arası farklılıkta kapasite artırımı, yaş, iş, motor gücü (HP), Avrupa Birliği, av aracı ve mülkiyetin ayırt edici faktörler olduğu tespit edilmiştir. Balıkçıların önemli bir bölümünün balıkların muhafazası ve pazarlanması, sahil güvenlik, balık çiftlikleri ve büyük teknelerle ilgili sorunlar yaşadığı belirlenmiştir. Balıkçılığa ilişkin sorunların daha etkin tespit ve çözümü için sektörün tüm paydaşlarının katılımı ile bölgesel düzeyde bir SWOT (Üstünlükler, Zayıflıklar, Fırsat ve Tehditler) analizine ihtiyaç duyulmaktadır. Bununla beraber, bölgedeki balıkçılar eğitilmeli ve bir kooperatif üyesi olmaları teşvik edilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

The general situation of small-dimensional fishing in the Gulf of Alexandria: the example of Alexandria, Arshus and Hostel
2012
Yazar:  
Özet:

The ships used in small-scale fishing activities in Turkey account for more than 90% of the total ships. The Gulf of Alexandria is one of the most important fishing fields in the Mediterranean. In this study, three areas in the Gulf of Alexandria (Alexanderun, Arsuz and Konacık) were considered. The aim of the study is to show the fishermen engaged in small-scale fishing in these regions; (i) their socio-economic structures; (ii) their views on various issues related to fishing; and (iii) their interregional similarities and differences related to the topics also mentioned. The data needed in the framework of the study was obtained from the survey of a total of 43 fishermen face-to-face, including 22 from Alexandria, 13 from Arsuz and 8 from Konacık. The research finds that capacity increase, age, business, motor power (HP), European Union, hunting vehicle and property are distinguishing factors in the interregional differences. A significant proportion of fishermen has been determined to have problems with the conservation and marketing of fish, coastal safety, fish farms and large boats. For more efficient detection and resolution of fisheries issues, a SWOT (Excellences, Weaknesses, Opportunities and Threats) analysis is required at regional level with the participation of all stakeholders in the sector. However, fishermen in the region should be trained and encouraged to be a member of a co-operative.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Veterinary Sciences and Practices

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 559
Atıf : 1.550
2023 Impact/Etki : 0.03
Veterinary Sciences and Practices