Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
Düzenli Depolama Sahalarında Sızıntı Suyu Yönetimi: Bir Kentsel Katı Atık Düzenli Depolama Sahasında İnceleme
2023
Dergi:  
Ulusal Çevre Bilimleri Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Katı atık düzenli depolama işlemi sonucunda sahada oluşan karmaşık ve değişken karaktere sahip sızıntı suyu özenle takip edilmesi gereken bir materyaldir. Çevrenin korunması için etkin sızıntı suyu yönetimi gereklidir. Sızıntı suyu yönetimi; sızıntı suyunun oluştuktan sonra toplanması, arıtılması, sahada yağmur suyu kontrolü, kirlilik parametrelerinin arıtma öncesi ve sonrası tespiti, gözlem kuyularında kirliliğin takibi dahil olmak üzere birçok aşamanın sahada kontrol edilmesini gerektiren işlemler bütünüdür. Bu inceleme çalışmasında sızıntı suyu yönetim sürecinin bir kentsel katı atık bertarafı yapan düzenli depolama tesisinde örneklenmesi amaçlanmıştır. Sızıntı suyu yönetimi incelemeleri Erzurum Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nde gerçekleştirilmiştir. İncelemeler 2017-2018 yılları arasındaki verilere dayanmakta olup ilgili yıllarda tesiste sızıntı suyu yönetimi ile ilgili tüm süreci kapsamaktadır. Ülkemizin büyükşehirlerinden biri olan Erzurum şehir merkezinde yerel yönetim tarafından toplanan evsel katı atıklar 2008 yılından beri düzenli depolama tesisinde bertaraf edilmektedir. Depolama sahasına gelen evsel katı atıklar organik ve inorganik olarak çok çeşitli madde gruplarına sahiptir. Sahada 2016 yılından itibaren kısmi olarak ambalaj atıklarının geri dönüşümü yapılmaktadır. Tesiste evsel atıklar haricinde Erzurum ve çevre illerden gelen tıbbi atıklar da sterilize edildikten sonra depolanmaktadır. Tesiste oluşan sızıntı suyu yönetimi ile ilgili olarak karakteristik, arıtma prosesinin verimi ile birlikte yağmur suyu kontrolü açısından değerlendirmeler yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Leachate Management At Sanitary Landfills: A Study At An Urban Solid Waste Landfill
2023
Yazar:  
Özet:

Leachate, which has a complex and variable character, formed in the field because of the solid waste storage process is a material that should be carefully monitored. Effective leachate management is essential for environmental protection. Leachate management; is a set of processes that require on-site control of many stages, from collection and treatment of leachate after it occurs to rainwater control in the field, from determining the pollution parameters before and after treatment to monitoring the pollution in observation wells. This study, it is aimed to exemplify the leachate management process in a landfill that disposes of urban solid waste. Leachate management investigations were carried out in Erzurum Solid Waste Sanitary Landfill. The investigations are based on the data between 2017-2018 and cover the entire leachate management process at the facility in the relevant years. Domestic solid wastes collected by the local government in the city centre of Erzurum, one of the metropolitan cities of our country, have been disposed of in the sanitary landfill since 2008. Domestic solid wastes coming to landfill have a wide variety of organic and inorganic substance groups. Packaging wastes have been partially recycled since 2016 in landfill areas. Apart from domestic wastes, medical wastes from Erzurum and surrounding provinces are also stored in the facility after being sterilized. Evaluations were made in terms of characteristics, the efficiency of the treatment process, and rainwater control regarding the leachate management at the facility.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Ulusal Çevre Bilimleri Araştırma Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Ulusal Çevre Bilimleri Araştırma Dergisi