Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
TÜRKİYE’DEKİ SURİYELİLERİN HUKUKİ DURUMUNA İLİŞKİN BİR DEĞERLENDİRME
2017
Dergi:  
Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye 2011 yılında itibaren Suriye’den gelen kitlesel göç akımlarıyla karşı karşıya bulunmaktadır. Eldeki istatistiki veriler incelendiğinde, 2011 yılından sonra ülkesini terk eden Suriyelilerin önemli bölümünün Türkiye’de bulunduğu görülmektedir. Türkiye’deki yaklaşık 3 milyon Suriyeliyi belirtmek üzere “mülteci”, “sığınmacı”, “yerinden edilmiş kişiler”, “zorunlu göçmen” gibi kavramlar kullanılmaktadır. Bu kişilerin hukuki durumuna ilişkin olarak kullanılan kavramlarda yeknesaklık bulunmadığı gibi, özellikle medyada ve bir çok resmi makam nezdinde kullanılan kavramlar Suriye’den Türkiye’ye gelenlerin hukuki statüsünü doğru olarak belirleyememektedir. Farklı kavramlar kullanılması hem kavram kargaşasına yol açmakta, hem de bu kişilerin Türkiye’de sahip olacakları haklar ve yükümlülükler noktasında soru işaretleri doğurmaktadır. Zira mülteci, sığınmacı, geçici koruma statüsü sahibi gibi kavramların her birisine bağlanan hukuki sonuçlar birbirinden çok farklıdır. Dolayısıyla kişinin hangi hukuki durumda bulunduğuna bağlı olarak, Türkiye’de sahip olacağı haklar da farklılaşacaktır. Çalışmada öncelikle Türk hukuku çerçevesinde konuyla ilgili kavramlar kısaca açıklanacak, daha sonra ilgili kavramların hangi kriterlerle belirleneceği üzerinde durulacak ve nihayetinde konuyla ilgili genel bir değerlendirme yapılacaktır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi