Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 16
 İndirme 2
Gömülü sistemlerde kaotik haritalar kullanılarak gerçek zamanlı görüntü şifreleme uygulaması
2023
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Teknolojinin ilerlemesi, multimedya ve iletişim araçlarının genişlemesinde veri aktarımı sürecini hızlandırmaktadır. Dijital görüntüler, veri aktarımlarında en sık kullanılan veri türlerinden biridir. Bu görüntüler kişisel ve gizli bilgiler içerebilir. Görüntülerin genel bir ağ üzerinden gönderildiğinde, alıcı tarafa şifreli olarak iletilmesi bilgi güvenliği açısından çok önemlidir. Kaos tabanlı yöntemler en yaygın olarak kullanılan görüntü şifreleme teknikleridir. Bu çalışmada, Henon ve Tent kaotik haritaları kullanılarak Jetson Tx2 ve Jetson Nano gömülü sistemler üzerinde gerçek zamanlı olarak karıştırma ve yayılma tabanlı bir görüntü şifreleme yöntemi tasarlanmış ve uygulanmıştır. Uygulanan görüntü şifreleme sisteminin performansını değerlendirmek için literatürde en sık kullanılan yöntemler histogram analizi, korelasyon analizi ve anahtar duyarlılık analizi gibi güvenlik testlerine tabi tutulmaktadır. Ayrıca önerilen sistem, iki farklı gömülü sistemin şifreleme ve şifre çözme süreleri karşılaştırılarak değerlendirilmiştir. Sonuçlar, önerilen görüntü şifreleme sisteminin oldukça güvenli olduğunu açıkça göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Implementation Of Real-time Image Encryption Using Chaotic Maps In Embedded Systems
2023
Yazar:  
Özet:

The advancement of technology has sped up the process of data transfer in the expansion of multimedia and communication tools. Digital images are one of the most frequently used data types in data transfers. These images may contain personal and confidential information. When images are sent over a public network, it is crucial for information security to transmit them to the receiving party in encryped format. Chaos-based methods are the most commonly used image encryption techniques. In this study, a confusion and diffusion based image encryption method is designed and implemented in real time on Jetson Tx2 and Jetson Nano embedded systems using Henon and Tent chaotic maps. To evaluate the performance of the implemented image encryption system, the most frequently used images in the literature are subjected to security tests such as histogram analysis, correlation analysis, and key sensitivity analysis. Moreover, the proposed system is evaluated by comparing the encryption and decryption times of two different embedded systems. The results clearly demonstrate that proposed image encryption system has a highly secure.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.117
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi