Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 97
 İndirme 15
TÜRK VERGİ HUKUKUNDA YOKLAMA İŞLEMİ
2021
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yoklama hem vergi mükellefi ya da sorumlusu olan hem de fiilen bu statüde olmakla birlikte gerekli bildirimleri yapmayan kişilere uygulanabilen bir işlemdir. Yoklama, kâğıt üstünde vergi idaresine sunulan durum ile gerçek durum arasındaki farklılıkların tespit edilebilmesi açısından büyük önem taşıyan bir vergi denetim yoludur. Diğer vergi denetim yollarına kıyasla ön hazırlık süreci ve uygulaması çoğunlukla daha kısa süre içerisinde tamamlanabilmektedir. Devletin, yoklama yapmak suretiyle eksik vergi ödemek isteyen ya da hiç vergi ödemek istemeyen kişilere varlığını hissettirmesi gerekir. Yoklama mevzuata uygun bir şekilde icra edilmesi halinde hem kısa hem de uzun vadede tüm toplum yararına sonuçları olan bir işlemdir. Bu nedenle çalışmada öncelikle yoklama kavram olarak açıklanmaya çalışılmış, bunun ardından yoklama işleminin amacı, yoklama yapmaya yetkili olanlar, yoklama zamanı, yoklama fişi, elektronik yoklama, yoklama türleri, yoklama işleminin icrasında dikkat edilmesi gereken hususlar ve yoklamanın sonuçları doktrin ve yargı kararları ışığında incelenmiştir. Çalışmada yoklamaya ilişkin eksiklikler tespit edilmeye ve bu tespitler hakkında çözüm önerileri sunulmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Inspection In Turkish Tax Law
2021
Yazar:  
Özet:

Inspection is a process that can be applied to people who are both taxpayer or responsible and who do not make the necessary notifications despite being in this status. It is a tax audit method that is of great importance in terms of detecting the differences between the situation presented to the tax administration on paper and the actual situation. Compared to other tax audit methods, the preliminary preparation process and implementation can usually be completed in a shorter time. The government must make its presence felt by those who want to pay missing taxes or who do not want to pay any taxes. When an audit is carried out in accordance with the legislation, it is a process that has consequences for the benefit of the whole society in both short and long terms. For this reason, firstly, the study tries to explain the inspection as a concept, after that, the purpose of the inspection process, those who are authorized to do the inspection, the time of the inspection, inspection receipt, the electronic inspection, the types of inspection, the points to be taken into consideration during the inspection process, and the results of the inspection are examined in the light of doctrine and judicial decisions. The study tries to determine the deficiencies regarding the inspection and to offer solutions for these findings.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 182
Atıf : 554
2023 Impact/Etki : 0.143
Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi