Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 56
 İndirme 12
Öğretmenlerin Kişilik Özellikleri İle Örgütsel Bağlılıkları Arasındaki İlişkinin Bazı Değişkenlere Göre İncelenmesi
2020
Dergi:  
Eğitim ve Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı, öğretmenlerin kişilik özellikleri ile örgütsel bağlılıkları arasındaki ilişkiyi saptamak ve bazı değişkenlere göre incelemektir. Araştırmada ilişkisel tarama yöntemi kullanılmıştır.Araştırma, 767 öğretmenin katılımı ile gerçekleşmiştir. Araştırmada “Kişilik Envanteri” ve “Örgütsel Bağlılık Ölçeği”nden yararlanılmıştır. Öğretmenlerin en fazla duygusal bağlılık, dışadönüklük, gelişime açıklık en az devam bağlılığı ve duygusal tutarsızlık özelliğine sahip olduğu örgütsel bağlılık ile öz-disiplin ve uyumluluk özellikleri arasında orta düzeyde pozitif yönde anlamlı bir ilişkinin olduğu bulunmuştur. Erkek öğretmenlerin kadın öğretmenlere göre normatif ve devam bağlılığının daha yüksek ilkokul öğretmenlerinin ortaokul öğretmenlerine göre duygusal, devam ve normatif olarak daha bağlı mesleki kıdemi 31-40 yıl olan öğretmenlerin diğer öğretmenlere göre duygusal, devam ve normatif bağlılık düzeyinin daha yüksek olduğu bulgularına ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Examination of the relationship between the personality characteristics of teachers and their organizational liabilities according to certain variables
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of the study is to determine the relationship between the personality characteristics of teachers and their organizational commitments and to study according to certain variables. The research was conducted with the participation of 767 teachers. The research has taken advantage of the "Personal Reserve" and the "Organizational Liability Scale". It has been found that teachers have the most emotional commitment, outwardness, openness to development; the characteristics of at least continuity commitment and emotional incoherence; the characteristics of organizational commitment and self-discipline and consistency have a meaningful relationship in a positive direction at the middle level. Men’s teachers have a higher normative and continuous commitment than women’s teachers; primary school teachers have a higher emotional, continuous and normative commitment than high school teachers; teachers with a professional retardation of 31-40 years have a higher level of emotional, continuous and normative commitment than other teachers.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of The Relationship Between Teachers’ Personality Traits and Their Organizational Commitment
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to find out the relationship between teachers’ personality traits and their organizational commitment and to analyze it in terms of some variables. The relational screening method was used. The study was conducted with the participation of 767 teachers. The data were collected with the Personality Inventory and the Organizational Commitment Scale. It was found that the teachers’ emotional commitment, extraversion and openness to development were the highest, and that their attendance commitment and emotional inconsistency were the lowest. A moderate positive relationship was found between the participants’ organizational commitment and their self-discipline and compatibility traits. It was also found that the male teachers had higher normative and attendance commitment levels than the female teachers, that the primary school teachers were more emotional, attendance-wise, and normatively connected than the secondary school teachers, and that the teachers with a professional seniority of 31-40 years were more emotional, and their attendance and normative commitment levels were higher than the other teachers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Eğitim ve Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 209
Atıf : 1.078
2023 Impact/Etki : 0.685
Eğitim ve Toplum Araştırmaları Dergisi