Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 29
 İndirme 10
Orhan Cezmi Tuncer: Her Vakıf Yapısında Tanrısal Güzelliği Gördüm
2019
Dergi:  
Vakıflar Dergisi
Yazar:  
Özet:

11931 Diyarbakır doğumlu Orhan Cezmi Tuncer, 1956 yılında İstanbul Güzel  sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık bölümünü bitirmiş, sonra memleketi Diyarbakır’a  yerleşmiş, burada on yıl serbest mimarlık yapmış, bu süre zarfında çizmiş olduğu proje  ve çizimleriyle dikkatleri üzerine çekmiş, on yıl sonra 1966 yılında Ankara’ya yerleşmiş.  Aynı yıl Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde işe başlamış, burada Rölöve ve Restorasyon  bürosunu kurmuş, 1980 yılında Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi’ne geçmiş  ve 1998 yılında da emekli olmuştur. Orhan Cezmi Tuncer’in vakıflarla bağı yalnız  çalıştığı yıllara dayanmıyor. Onun deyişiyle ‘bir manevi güç’ kendisini bu kutsal kurumla  buluşturmuş ve o günden bu güne bu bağ hiç kopmamıştır. Orhan Cezmi Tuncer ile  Vakıflar Dergisi, Rölöve ve Restorasyon dergileri konusunda röportaj yapmak istediğimizi  söylediğimizde bizi kırmayarak kabul etti. Bu konuda özellikle Orhan Hoca ile röportaj  yapmak istiyorduk çünkü O hem vakfın yaşayan hafızası, hem de Rölöve ve Restorasyon  dergisinin yayınlanmasında yer almış birisi. Bu bağlamda söyleyecek sözü olduğunu  düşünüyorduk. Kendisiyle özellikle Vakıflar Dergisi, Rolöve ve Restorasyon dergisi  çerçevesinde yaptığımız bu röportajı severek okuyacağınızı düşünüyoruz.

Anahtar Kelimeler:

Orhan Cezmi Tuncer: Her Vakıf Yapısında Tanrısal Güzelliği Gördüm
2019
Yazar:  
Özet:

Orhan Cezmi Tuncer, born in 11931 Diyarbakır, graduated in 1956 from the Istanbul Academy of Fine Arts Higher Architecture, then settled in Diyarbakır, where he worked for a decade of free architecture, attracted his attention with his projects and drawings during this period, decade later settled in 1966 in Ankara.  In the same year he began to work at the General Directorate of the Foundations, where he founded the Rööve and Restoration Office, in 1980 he moved to the State Academy of Engineering and Architecture and in 1998 he retired. Orhan Cezmi Tuncer's bond with the foundations does not stand on the years he worked alone. In his words, a 'spiritual power' has met himself with this holy institution and has never broken this connection from that day to this day. Orhan Cezmi Tuncer and the Foundations Magazine, Rölöve and Restoration magazines said we wanted to interview, and accepted not to break us. We wanted to interview Orhan Hoca about this, because he was both the living memory of the foundation and a person involved in the publication of the Rööve and Restoration magazine. We thought there was a word to say in this context. We think you will read this interview with him especially in the framework of the Foundations Magazine, Rolöve and Restoration Magazine.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Vakıflar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 215
Atıf : 1.073
2023 Impact/Etki : 0.176
Vakıflar Dergisi