Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 66
 İndirme 10
 Sesli Dinleme 1
TÜRK TIP TARİHİNDE ÜNLÜ TÜRK HEKİMİ İBNİ SİNA’NIN TIBBI TEDAVİLER ÜZERİNDE YORUMLAMALARI
2018
Dergi:  
Türk Dünyası Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Dünyanın günümüze kadar etkisini göstermiş en büyük bilim adamların¬dan biri olan İbni Sina (980-1037), Buharalı bir anne ve Belhli bir babanın oğludur. Buhara’da esaslı bir medrese eğitimi gören İbn Sina, tıp yanında çeşitli bilimler üzerinde de bilgisini arttırdı. Önce Samanoğulları, sonra da çeşitli hükümdarlara bağlanan İbni Sina, devlet hayatının bazı kademelerinde de görev yaptı. Öldüğü zaman İran’da, Hemedan’da gömüldü. İbni Sina denilebilir ki, Ortaçağ tıbbına bıraktığı etkiler ile İslam dünyası¬nın bilimsel başarısını en üst düzeyde tutmuş çok büyük bir bilim adamıdır. Onun tıbba getirdiği yenilikler, yüzyıllar boyu Avrupa’da etkisini göstermiş, kitapları klasik bir ders kitabı olarak okutulmuştur. O kadar ki, bugün de bu etkisi görülmektedir. İbni Sina, birbirinden değerli kitaplar yazdı. Şifa, Necat, Hidaye, Uyun al-Hikme gibi kitaplar yanında, en büyük tıp kitabı olan Kanun’u hazırladı. Kanun’da, doğu ve batı bilginlerinin bilgileri verildi ve yazarın da kişisel gözlemleri yer aldı. Bu kitapta, yazar, çeşitli hastalıklara değinmekte ve bunların tedavisinde kullanılan droglardan söz etmektedir. Yıllarca Avrupa’da klasik bir öğretim kitabı olarak kullanılan Kanun beş cilttir. Bunlar çeşitli tıp konularına değinir. Tedavi yöntemleri ve ilaçlardan söz edilir. Bu tedaviler bugünün modern tıp uygulamalarında da vardır.

Anahtar Kelimeler:

The famous Turkish doctor Ibn Sina's comments on Tibbi treatments
2018
Yazar:  
Özet:

Ibni Sina (980-1037) is one of the greatest scientists in the world that has shown its influence to the present day, the son of a Bukhari mother and a Belli father. Ibn Sina, who saw a medical education based in Buhara, increased his knowledge of various sciences alongside medicine. First of all, the sons of Samano, and then the various rulers, Ibni Sina, also served in some stages of the state life. When he died, he was buried in Hemedan in Iran. Ibni Sina can be said to be a great scientist who has kept the scientific success of the Islamic world at the highest level with his influences on Medieval medicine. The innovations he brought to medicine have been influenced in Europe for centuries, and his books have been read as a classical curriculum. So much, this effect is seen today. In the same way, I have written some valuable books. In addition to books such as Heath, Necat, Hidaye, Uyun al-Hikme, he prepared the Law, which is the greatest medical book. In the law, the information was given to the Eastern and Western scientists, and the author's personal observations were included. In this book, the author is referring to various diseases and speaks about the drugs used in their treatment. The Law has been used as a classical teaching book in Europe for many years. These are related to various medical issues. The methods of treatment and medications are discussed. These treatments are also present in modern medicine.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Türk Dünyası Araştırmaları

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 486
Atıf : 592
2023 Impact/Etki : 0.14
Türk Dünyası Araştırmaları