Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
Küresel Isınmanın Etkisi Altında Sürdürülebilir Mimari Tasarım
2022
Dergi:  
Doğal Afetler ve Çevre Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kentleşme, birçok faktörün etkisi altında kalarak artmakta ve barınma ihtiyacı karşılanamamaktadır. Oluşan bina stoku, kentsel alanlarda yığılmaya sebep olmaktadır. Kentsel yığılmanın sebep olduğu iklim değişikliği, küresel anlamda sıcaklık değişiminin yaşanmasına yol açmaktadır. Gizli ısı üreten kentleşmeyle sıcaklık artışları yaşanmaktadır. Küresel ısınmayla birlikte iklim değişikliği ortaya çıkmaktadır. Değişen iklimde, yapıların bugün ve gelecekteki termal performansları mimari tasarım sürecinde ele alınmalıdır. Sürdürülebilir mimari tasarım, planlama ve malzeme seçiminde gelecek kuşakları düşünerek mevcut kaynakları etkin ve verimli kullanarak küresel ısınmada etkin rol oynayan bina sektörünün ortaya çıkardığı CO2 emisyon oranının olumlu yönde değişmesini sağlayacaktır. Bu araştırma makalesinde, küresel ısınmanın etkisi altında mimari tasarımın nasıl bir süreç olması gerektiği ve yapılan tasarımın sürdürülebilirliğinin nasıl sağlanabileceği sorularına cevap aranmaktadır. Bu sebeple Biyofilik Tasarım önerilerek, iklimlendirme ihtiyacının ve enerji tüketiminin azalacağının ve bu sayede sera gazı ve gaz halindeki reaktif nitrojen bileşikleri emisyonlarının düşürülerek daha sürdürülebilir kentlerin ortaya çıkacağı belirlenmiştir. Bu araştırma makalesinin sonucunda, sürdürülebilir bir mimari tasarım modeli ile birlikte iklim sorunları için acil eylem planlarının ve uzun vadeli stratejilerin önemi ortaya konmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Sustainable Architectural Design Under The Effect Of Global Warming
2022
Yazar:  
Özet:

Urbanization is increasing under the influence of many factors and the need for shelter cannot be met. The resulting building stock causes agglomeration in urban areas. Climate change caused by urban agglomeration leads to global temperature change. Temperature increases are experienced by urbanization, which produces latent heat. With global warming comes climate change. In the changing climate, the present and future thermal performances of buildings should be considered in the architectural design process. Sustainable architectural design, planning and material selection will ensure that the CO2 emission rate of the building sector, which plays an active role in global warming, will change positively by using existing resources effectively and efficiently by considering future generations. In this research article, answers are sought to the questions of what kind of a process architectural design should be under the influence of global warming and how the sustainability of the design can be ensured. For this reason, by proposing Biophilic Design, it has been determined that the need for air conditioning and energy consumption will decrease, and thus more sustainable cities will emerge by reducing greenhouse gas and gaseous reactive nitrogen compounds emissions. As a result of this study, the importance of emergency action plans and long-term strategies for climate problems along with a sustainable architectural design model is revealed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Doğal Afetler ve Çevre Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 196
Atıf : 1.091
Doğal Afetler ve Çevre Dergisi