Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
Üniversite Öğrencilerinin Bireysel Girişimcilik Algıları ile Öğretim Kalitesi Algıları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, üniversite öğrencilerinin bireysel girişimcilik algıları ile öğretim kalitesi algıları arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Araştırma genel tarama modellerinden ilişkisel tarama modelinde gerçekleştirilmiş olup, araştırmaya ulaşılması açısından elverişli olan 241 üniversite öğrencisi katılmıştır. Araştırmada öğrencilerin bireysel girişimcilik algılarının tespiti için İncik ve Uzun (2017)’un geliştirdiği “Bireysel Girişimcilik Algı Ölçeği”, öğretim kalitesi algılarının belirlenebilmesi için ise Ginns, Prosser ve Barrie (2007) tarafından geliştirilen ve Özcan (2013)’ün tarafından Türkçe’ye uyarlanan “Üniversite Öğrencilerinin Öğretim Kalitesini Değerlendirme Ölçeği” kullanılmıştır. Veri toplama araçları araştırmacılar tarafından web ortamında düzenlenerek öğrencilere uygulanmıştır. Bireysel girişimcilik algısı ve öğretim kalitesi algıları arasındaki ilişki Pearson Moment Çarpım Korelasyonu ile hesaplanmış, diğer demografik değişkenler açısından değişimler ise t testi ile test edilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, bireysel girişimcilik algıları ile öğretim kalitesi algılarının bazı alt boyutları arasındaki pozitif yönde anlamlı ilişki bulunmuştur. Ayrıca, öğrencilerinin hem bireysel girişimcilik algıları hem de öğretim kalitesi algılarının cinsiyete göre farklılık göstermediği belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

An Investigation On The Relationsip Between Individual Entrepreneur Perception and Teaching Quality Perception Of University Students
2020
Yazar:  
Özet:

This research aims to investigate the relationship between individual entrepreneurship perception and teaching quality perception of university students. The research was conducted in the relational screening model, which is one of the general screening models, and the group consisted of 241 university students who were eligible to reach the study. In the research, “Individual Entrepreneurship Perception Scale” developed by İncik and Uzun (2017) was used to determine students' entrepreneurship, and “The Scale of assessment of University Students' Teaching Quality” developed by Ginns, Prosser and Barrie (2007) and adapted into Turkish by Özcan (2013) was used to determine the teaching quality. Data collection tools were implemented to the students after being arranged on the web by the researcher. The relationship between individual entrepreneurship perception and teaching quality perception was calculated with Pearson Moment Multiplication Correlation, and changes in terms of other demographic variables were tested with the t-test. According to the results of the research, a positive significant relation was found between the individual entrepreneurship perception and some sub-dimensions of the teaching quality perception. In addition, it was determined that students' individual entrepreneurship perceptions of teaching quality perception did not different by gender.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 481
Atıf : 1.571
2023 Impact/Etki : 0.333
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi