Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 10
Farklı Lokasyonlarda Yetiştirilen Bazı Mürdümük (Lathyrus sativus L.) Genotiplerinin Tarımsal Özellikleri
2020
Dergi:  
Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bazı mürdümük (Lathyrus sativus L.) genotiplerinin tarımsal özelliklerini belirlenmek için yapılan  bu çalışma Bilecik ve Bursa ekolojik koşullarında yapılmıştır. Tarla denemeleri, 2017-2018 gelişme döneminde Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde kışlık olarak yürütülmüştür. Denemeler, üç tekrarlamalı olarak Tesadüf Blokları Deneme Deseni’ne göre yapılmıştır. Araştırmada 5 adet mürdümük çeşidi (Eren, Gap Mavisi, Gürbüz 2001, İptaş ve Karadağ) ile 1 adet köy popülasyonu kullanılmıştır.  Denemede her iki lokasyonda da genotiplerin yeşil ot ve kuru madde verimi, ottaki ham protein oranı ve verimi, ADF ve NDF değerleri, bakladaki ve bitkideki tohum sayısı, bitkideki bakla sayısı, tohum verimi, 1000 tane ağırlığı, biyolojik verim, tohumdaki ham protein oranı ve verimi değerleri belirlenmiştir. Çalışmada incelenen tüm özellikler, Bilecik lokasyonunda Bursa lokasyonuna göre daha yüksek değerler vermiştir. Yapılan çalışmada yeşil ot verimi, kuru madde verimi, otun ham protein verimi, tohum verimi ve tohumun ham protein verimi değerleri Bilecik ekolojik koşullarında sırasıyla 3892.22 kg da-1, 686.53 kg da-1, 134.12 kg da-1, 155.67 kg da-1 ve 38.71 kg da-1 olmuştur. Her iki lokasyonda da Eren çeşidinin öne çıktığı ve genotip ortalamaları olarak bu çeşidin yeşil ot veriminin 3970.10 kg da-1, kuru madde veriminin 639.36 kg da-1, otundaki ham protein veriminin 112.79 kg da-1, tohum veriminin 153.69 kg da-1 ve tohum ham protein verminin 35.42 kg da-1 olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi