Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 151
 İndirme 21
“SOSYAL MEDYA ORTAMINDA SİBER ZORBALIK: TWITTER MECRASINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ İNCELENMESİ”
2020
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sosyal medya mecraları sayesinde kullanıcılar, bilgiye kolay ve hızlı erişme imkânı bulmuşlardır. Bu hızlı erişim ve etkileşimin denetimsiz bir şekilde yapılması nedeniyle sosyal medya mecralarında siber zorbalık davranışları sıklıkla rastlanır bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çalışmanın temel problemi, sokağa çıkma yasağı kararı duyurulduktan sonra alışveriş yapmak için marketlere giden kişilerin fotoğraflarının izinsiz bir şekilde çekilip Twitter platformunda aşağılayıcı bir üslupla paylaşılması siber zorbalık ortamının yaratılmasıdır. Çalışmanın amacı Twitter’ın bazı konu ve durumlara ilişkin siber zorbalık mecrası haline gelip gelemeyeceğini sorgulamaktır. Araştırmanın verileri Twitter üzerinden 10-12 Nisan 2020 tarihlerinde "sokağaçıkmayasağı" hashtag'i üzerinden çekilmiş, bu veriler içerisinden siber zorbalıkta bulunduğu tespit edilen, 15'i kişisel, 15'i ise anonim olan toplam 30 Twitter hesabı örneklem olarak seçilmiştir. Araştırma nitel araştırma yöntemi ile gerçekleştirilmiş, veriler betimsel ve içerik analizi tekniği ile incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

"Cybersecurity in the Social Media: The Review of the Prohibition of Tweeting in the Street"
2020
Yazar:  
Özet:

Thanks to the social media platforms, users have found the possibility of easy and fast access to information. Due to this rapid access and uncontrolled interaction, cyber-trafficking behaviors are often seen in the social media platforms. The main problem of this study is the creation of a cybersecurity environment that the photographs of people who go to the markets for shopping without permission are taken and shared on Twitter platform in a humiliating manner. The aim of the study is to question whether Twitter could become a cyber-related scam agent on certain topics and situations. The data of the survey was drawn via Twitter on 10-12 April 2020 through the hashtag "Don't Stream" and the data included a total of 30 Twitter accounts that were identified as cyber harassment, 15 are personal and 15 are anonymous. The research is carried out with the research method, the data is studied with the visual and content analysis technique.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.796
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi