Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 69
 İndirme 7
BİNALARIN DEPREM HESABINDA KULLANILAN DOĞRUSAL ELASTİK HESAP YÖNTEMLERİYLE İLGİLİ BİR İRDELEME
2012
Dergi:  
Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Binaların deprem hesabı için Deprem Yönetmeliği-2007’de verilen yöntemlerin her birinde binaya etkiyen deprem yüklerinin farklı şekilde hesaplanması, analizde her üç yöntemin de kullanılabileceği durumlarda hesap yönteminin seçimini gündeme getirmektedir. Yönetmelikte verilen elastik tasarım ivme spektrumları kullanılarak Eşdeğer Deprem Yükü Yöntemi’nden ve Mod Birleştirme Yöntemi’nden elde edilecek çeşitli büyüklükler birbiriyle karşılaştırılabilir. Ancak yönetmelikte yer alan tasarım spektrumlarının oluşturulmasında esas alınan deprem kayıtları bilinemediğinden, Zaman Tanım Alanında Hesap Yöntemi’nden elde edilecek büyüklükler aynı depremlere ait olmaz. Bu çalışmada, Eşdeğer Deprem Yükü Yöntemi ve Mod Birleştirme Yöntemi’nde kullanılan spektrumlar Türkiye’de meydana gelmiş önemli depremlerin kayıtları esas alınarak Newmark-Hall’a ait yaklaşımla üretilmiş ve Zaman Tanım Alanında Hesap Yöntemi’nde de aynı depremlere ait ivme kayıtları kullanılmıştır. Beş, sekiz ve on katlı betonarme düzlem çerçeveler için Eşdeğer Deprem Yükü Yöntemi, Mod Birleştirme Yöntemi ve Zaman Tanım Alanında Hesap Yöntemi’nden elde edilen kat kesme kuvvetleri, taban kesme kuvvetleri ve göreli kat ötelemesi oranları birbiriyle kıyaslanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 238
Atıf : 874
2023 Impact/Etki : 0.114
Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi